Talous

Keskon lihatukku markkinoi ravintoloille ulkomaista lihaa suomalaisen sijaan: "Jos ulkomaiselle lihalle on tarvetta, sitten me myydään sitä"

Talous 11.11.2017

Ostojohtaja huomauttaa, että 70 prosenttia Kespron volyymista ja nimekkeistä on suomalaisia lihoja.


Tuominen Matti
Ravintoloille markkinoidaan niin yhdysvaltalaista kuin australialaistakin lihaa.

Keskon omistama tukku markkinoi ravintoloille tuloillaan olevaan pikkujoulusesonkiin ulkomaista lihaa. Kespro esittelee mainoslehtisessään yhdysvaltalaista ja australialaista naudanlihaa.

"Näiden huippulaadukkaiden lihojen avulla jokainen ravintola pystyy antamaan asiakkailleen elämyksellisen ruokailukokemuksen juhla-aikaan", lehtisessä todetaan.

Kespron ostojohtaja Harri Turunen sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että Kespron asiakkaiden tarpeilla on suuri vaikutus siihen, mitä tukku heille myy.

"Meillä asiakkaat päättävät valikoimat. Jos tällaiselle ulkomaiselle lihalle on tarvetta, sitten me myydään sitä", hän toteaa.

Turunen huomauttaa, että 70 prosenttia Kespron volyymista ja nimekkeistä on suomalaisia lihoja.

Ostojohtajan arvion mukaan mainoslehtisessä markkinoidut lihat menevät melko varmasti hieman parempaan iltaravintolaan. Liha ei kuitenkaan ole sen halvempaa kuin suomalainenkaan liha.

"Tottakai kyseessä ovat tämäntyyppiset ravintolat, joissa menee kaupaksi tämmöinen arvokkaampi liha", Turunen lisää.

Suomessa on Kespron ostojohtajan mielestä hyvä tilanne kotimaisen lihan suhteen. Toisin sanoen täältä saa melko hyvin kotimaassa tuotettua lihaa. Länsinaapurissamme Ruotsissa tilanne on Turusen mukaan toinen, sillä siellä innostuttiin ulkomaisen lihan myynnistä niin paljon, että kotimainen tuotanto joutui ahtaalle.

Kespro on ostojohtajansa mukaan luotettava toimija myös ulkomaisessa lihassa. Kespro nimittäin tutkii tarkkaan, mistä lihansa hankkii.

"Viime kädessä ravintola-asiakkaiden asiakkaat päättävät, mitä he haluavat", ostojohtaja huomauttaa.

Kespro toimittaa tuotteita niin ravintoloille, grillikioskeille kuin julkiselle puolellekin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit