Talous

Poliisi jakeluautopalosta: Ekoterrorismisivustolla kirjoitettu asioita, joita vain tekijä voi tietää

Poliisi tutkii mahdollisuutta, että jakeluautopalon takana ovat ekoterroristit.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että poliisi tutkii Valion jakeluautopalossa ekoterrorismin mahdollisuutta. Poliisi pitää mahdollisena, että tuhopolton takana ovat juurikin anarkistit tai ekoterroristit.

Aamulehti kertoi aiemmin, että poliisi tutkii netissä julkaistun omituisen viestin yhteyttä iskuun. Radikaalin maailmanlaajuisen eläinoikeusliikkeen uutissivusto Bite Back kertoo sivuillaan, että se on vastaanottanut nimettömän viestin, jossa otetaan vastuu Nekalan tuhopoltosta. Sivusto on julkaissut viestin ja lähettänyt sen myös Aamulehdelle.

"Kyllä tuolla nyt on sen verran tietoa asiasta, että pidetään uskottavana. Ne, jotka siellä ovat kirjoittaneet, ovat kirjoittaneet sellaisia yksityiskohtia siitä, että vain tekijä voi tietää", Kinnunen sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Kinnunen sanoo, ettei poliisi ole saanut vihjeitä tapaukseen liittyen.

Tiistain vastaisena yönä Tampereella Valion jakelukeskuksen pihassa sytytettiin tahallisesti palamaan neljä kuorma-autoa.

Lue lisää:

Poliisi Valion jakeluautopalosta: Autot sytytettiin palamaan – vahingot satojatuhansia euroja

Valion jakelukeskuksen pihassa paloi neljä kuorma-autoa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsingin Hietalahdessa ammuskeltu – kahdella loukkaantuneella ei hengenvaaraa

Suomalaisliikemieheen kytkeytyvässä huume- ja dopingtutkinnassa epäillään myös Helsingin poliisin poliisimiestä törkeästä dopingrikoksesta

Poliisi ohjeistaa marjastajia: "Tunnista omat voimasi, älä eksy maastopuvussa..."