Talous

Maa- ja metsätalousministeriön rakennukset myydään – muutetaan hotelliksi

Talous 20.11.2017

Vuonna 1885 rakennettu kortteli käsittää yhteensä neljä eri rakennusta.


ICON Kiinteistörahastot
Kuvassa yksi myytävistä rakennuksista.

Senaatti-kiinteistöt myy Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan Suomen valtion käytössä olleen ja omistaman arvokorttelin Icon Kiinteistörahastoille. Tiloissa on toiminut viimeksi maa- ja metsätalousministeriö.

Rakennuksiin on tarkoitus rakentaa asuntoja ja hotelli.

Vuonna 1885 rakennettu kortteli käsittää yhteensä neljä eri rakennusta. Kokonaisuuden kerrosala on yhteensä 9 147 neliömetriä

Kolme ensimmäistä rakennusta valmistui 1885 ja niiden suunnittelijana toimi Evert Lagerspetz. Neljännen, 1930 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut Armas Siitonen.

Alun perin rakennukset toimivat Uudenmaan tarkk’ampujapataljoonan upseerirakennuksina ja sen jälkeen erilaisina kasarmeina ja esikuntina.

Icon Kiinteistörahastot tulee lausuntonsa mukaan kehittämään arvokiinteistöä sen historian ansaitsemalla arvokkuudella. Kehitystoimenpiteet aloitetaan kahden vuoden suunnittelu- ja kaavan valmisteluvaiheilla, jonka jälkeen korttelista jalostetaan kolme asuintaloa ja yksi hotellirakennus.

“Icon Kiinteistörahastot on etuoikeutetussa asemassa päästessään jalostamaan asuntoja ja hotellia tästä arvokkaasta kokonaisuudesta, jonka sijainti on kiistatta yksi Helsingin upeimmista", Icon Kiinteistörahastojen toimitusjohtaja Markus Havulehto toteaa tiedotteessa.

Kohteen ensimmäinen suunnittelu- ja kaavavaihe aloitetaan vuoden 2017 loppupuoliskolla ja tavoitteena on aloittaa muutostyöt vuoden 2019 lopulla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit