Talous

S-ryhmä odottaa Stockmann Herkusta viranomaispäätöstä ennen joulua

MT:n joulukalenterisarjassa SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine muistelee omia joulujaan. Pukin konttiin S-ryhmä odottaa isoa Herkkua.
Jarkko Sirkiä
Herkkuja joulupöytään. SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine odottaa viranomaisten hyväksyntää Stockmann Herkun ostokselle joulun alla.

SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine muistaa yhä, kuinka pukin kontista tulikin hänelle eräänä jouluna yllättäen reservin luutnantin natsat.

"Joulupukkina kävi tuttu alueellisen maanpuolustuspiirin vetäjä, ja hänellä oli ennakkotieto tulevasta ylennyksestä. Joulupaketista löytyivätkin luutnantin natsat", Arttu Laine muistelee erikoista joulun tapausta.

Tulevana jouluna S-ryhmässä odotellaan varsinaista herkkukoria, sillä kauppakonserni odottaa Kilpailu- ja kuluttajaviraston päätöstä Stockmann Herkun ostosta.

Liiketoimintakaupasta tiedotettiin jo kesäkuun lopussa, mutta se vaatii vielä viranomaishyväksynnän. Ihan lahjaksi S-ryhmä ei Herkkua saa, velaton kauppahinta 27 miljoonaa euroa maksetaan käteisellä kaupan toteutumisen yhteydessä.

"Meillä on se käsitys, että viimeistään 18. päivänä tulee päätös ja ennen joulua pitäisi päätöksen joka tapauksessa olla tiedossa" Arttu Laine arvioi.

S-ryhmä on valmistautunut Herkun haltuun ottoon. Tositoimiin kaupparyhmä ryhtyy, kunhan viranomaispäätökset ensin ovat tiedossa.

Myös oman perheen joulunviettoon on valmistauduttu:

"Joulua vietämme yleensä perinteisellä tyylillä. Vuorovuosina kokoonnumme vaimon tai oman puolen sukulaisilla, joulurauhanjulistus, sauna, hyvää ruokaa ja joulupukkia odotellessa."

Turun joulurauhanjulistuksen Laine kertoo kuuntelevansa televisiosta Espoossa.

Kokkolassa ajalta KPO-osuuskaupan johdossa hänelle on jäänyt hyvät muistot käynneistä sankarihaudoilla kunnioittamassa veteraanien muistoa.

"Johdon porukalla kävimme lumipuvuissa vuosittain sankarihaudoilla kunniavartiossa."

Suomen juhlavuosi on ollut S-ryhmälle Laineen mukaan "ihan hyvä". Kaupalle ja ruokaketjulle hän toivoisi vetoapua talouskasvusta. Ja lunta tietenkin jouluun.

"Toivelistalla ensi vuodelle on myös, että keskustelu (ruokaketjusta) saataisiin yhdessä kääntymään ratkaisuja hakevaksi positiiviseksi keskusteluksi. Meillä on siihen hyviä aloitteita putkessa", Arttu Laine vinkkaa.

Muut joulukalenterin luukut

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Kauppa maksaa tuottajalle bulkin hintaa premium-tuotteista" – MTK-Etelä-Pohjanmaan Yrjö Ojaniemi pettyi halpuuttajakauppaan

S-ryhmä kertoo, mikä erottaa maaseudun ja kaupunkien myymälävarkauksia – ulkomaiset rikollisliigat selittävät eroa

Finlaysonin omistajat ostavat vaikeuksiin joutuneet Reino- ja Aino-tossut — valmistus siirtyy ulkomaille