Talous

Maailman suurimmat ruokamessut avautuivat Berliinissä – "Arktinen ruoka on kasvava trendi"

Talous 19.01.2018

Osastolla on runsaasti suomalaista ruoka- ja juomatarjontaa.


Kati Kilpinen
Sisäänheittäjänä Suomen osastolla toimii joulupukki. Hän on saanut seurakseen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.).

Suomi esittäytyy ruoka- ja matkailumaana tänään Berliinissä avautuvilla, maailman suurimmilla ruoka-alan kansainvälisillä kuluttajamessuilla, Grûne Wochella.

Puhdas luonto ja maukkaat elintarvikkeet ovat valttikortteja, jotka puhuttelevat maailmalla juuri nyt, arvioi Maa- ja metsätaloustuottajan Keskusliitto MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila Suomen osaston avajaistilaisuudessa.

"Suomalainen ruoka-ala on vauhdilla kansainvälistymässä. Vientinäkymät ovat hyvät erityisesti Aasiassa, mutta Suomella on myös paljon tarjottavaa laatua vaativille, tiedostavimmille saksalaiskuluttajille", Marttila hehkuttaa.

"Arktinen ruoka on kasvava trendi ja kohtapuolin ilmiö."

Suomalaisen ruuan laadukkuutta ja eettisyyttä halutaan tehdä Saksassa tunnetuksi.

"Esimerkkinä suomalaisesta turvallisesta tuotannosta voi mainita täysin antibioottivapaan broilerin- tai sianlihan. Koska eläinten hyvinvointiin on investoitu valtavasti, pysyvät eläimet terveinä, eikä antibiootteja tarvita", Marttila kertoi.

Suomen osastolla on mukana Saksassa yli 20 elintarvike- ja matkailualan yritystä. Keski-Eurooppaa riepotti eilen voimakas myrsky, joka viivytti myös messuosallistujien lentoja.

"Kaikki järjestelyt ovat kuitenkin sujuneet hyvin. Aloituspäivän perusteella messut vaikuttavat oikein lupaavalta ja väkeä on valtavasti", Business Finlandin viestintäasiantuntija Kati Kilpinen kertoo.

Yrityksinä on esimerkiksi pienpanimoita, tislaamoita sekä kalaa ja marjoja jalostavia yrityksiä.

Ainoana suomalaisena kokkina Michelin tähden saanut huippukokki Sauli Kemppainen valmistaa osastolla herkullisia maisteluannoksia paikalla olevien elintarvikeyritysten tuotteiden pohjalta.

Lue myös:

Suomi ei hakenut Grüne Wochen pääkumppanuutta – jäi kiinni rahoituksesta

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT