Talous

HK Scanin Viron tehtaan lakkoilevat teurastajat osoittavat mieltään pääkonttorilla

Mielenosoitukseen osallistuu 20 virolaista.
Markku Vuorikari
Lakkoilijat vaativat, että HK Scanin on tunnustettava ammattiyhdistys neuvotteluosapuoleksi, kunnioitettava työntekijöiden järjestäytymisoikeutta ja maksettava työntekijöilleen elämiseen riittävää palkkaa. Kuvituskuva.

Lihayhtiö HK Scanin Viron Rakveren tehtaan lakossa olevat teurastajat osoittavat mieltään Turussa huomenna keskiviikkona iltapäivällä.

Teurastamon työntekijöitä edustava lakkokomitea tulee Suomeen keskiviikkona osoittamaan mieltä HKScanin pääkonttorille Turkuun. Lakkoilijat vaativat, että HK Scanin on tunnustettava ammattiyhdistys neuvotteluosapuoleksi, kunnioitettava työntekijöiden järjestäytymisoikeutta ja maksettava työntekijöilleen elämiseen riittävää palkkaa.

Mielenosoitukseen Turussa osallistuu 20 virolaista, joista 15 on lakossa olevia työntekijöitä mukaan lukien luottamusmies Andrus Saaremägi. Lisäksi paikalla ovat Viron ammattiliittojen keskusjärjestön EAKL:n järjestösihteeri Artjom Arhangelski, ammattiliitto IMTALin puheenjohtaja Ljubov Serova sekä järjestäytymistä Baltian maissa edistävän BOA-hankkeen työntekijät Veiko Mölder ja Risto Raudkivi.

HK Scanin Rakveren tuotantolaitoksen 26 teurastamotyöntekijää ovat olleet lakossa kohta kaksi viikkoa. Lakko alkoi tiistaina 6. helmikuuta.

Lue lisää:

HS: HK Scanin teurastyöntekijät menivät lakkoon Virossa

HK Scanin Latvanen Viron lakosta: "Hutut ja vellit sekaisin"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Danish Agro joutuu myymään Deere-kauppansa Virossa

Ovatko mielenilmaisut ilmastotekoja?

Oodi veli Virolle