Fennovoiman hinta noussut jo 6,5–7 miljardiin euroon - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Fennovoiman hinta noussut jo 6,5–7 miljardiin euroon

Pyhäjoen ydinvoimalan alkuperäinen hinta-arvio oli noin neljä miljardia. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä sanoo voimalan vähentävän Suomen riippuvuutta Venäjästä.
Mauri Ratilainen
Esa Härmälä ihmettelee väitteitä, että Fennovoima lisäisi Suomen riippuvuutta Venäjästä. "Asia on päinvastoin."

Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalan kokonaiskustannuksiksi arvioidaan 6,5–7 miljardia euroa, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Esa Härmälä kertoo.

Alun perin Fennovoima arvioi, että kustannus voisi jäädä jopa vain neljään miljardiin euroon.

Eurajoella rakenteilla olevan Teollisuuden Voiman Olkiluoto kolmosen hinta on noussut kolmesta yhdeksään miljardiin euroon.

Härmälän mukaan Pyhäjoen laitostoimittaja, venäläinen Rosatom on saanut myöhässä olevien rakentamislupa-asiakirjojen teon nyt sujumaan. Käytännössä laitoksen valmistuminen on siirtymässä eteenpäin alun perin arvioidusta vuodesta 2024.

Härmälän mielestä Fennovoima vähentää Suomen riippuvuutta tuontienergiasta ja samalla Venäjästä, josta tänne tuodaan sähköä.

Hän arvioi Venäjälle olevan tärkeää näyttää, että Rosatom pystyy rakentamaan Suomeen länsimaiset turvallisuusehdot täyttävän ydinvoimalan.

Lue lisää

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi nousee Joachim Specht

Isojen ydinvoimaloiden aika on ohi – pienydinvoimaakaan ei vielä ole saatavilla

Verouudistus ei saa suosia kivihiiltä

Metsähallituksen pääjohtajan työssä vaaditaan "lehmän hermoja" – paikalta kolme vuotta sitten syrjäytetty Esa Härmälä ei ole enää kiinnostunut virasta