Talous

Turkisten ylitarjonta pakotti Saga Fursin tulosvaroitukseen – osakekurssi toipui osin torstain kaupoissa

Turkisten ylitarjonta painaa edelleen hintatasoa, Kiinassa on runsaasti myymättömiä pukineita ja nahkoja. Saga Furs varoitti tuloksensa laskusta.

Turkishuutokauppatalo Saga Furs Oyj arvioi kuluvan tilikauden tuloksen heikkenevän selvästi. Yhtiö antoi tulosvaroituksen jo tiistaina illansuussa. Parin prosentin kurssinotkahduksen jälkeen yhtiön osakkeen kurssi toipui osin torstain kuluessa.

Torstaina kurssi palautui iltapäivään mennessä runsaan prosentin keskiviikosta ja osake noteerattiin 13,90 euroon kello 16:20 aikaan.

Saga Fursin ja sen kilpailijoiden maaliskuussa järjestämissä huutokaupoissa eri nahkatyyppien hintataso laski ja myyntimäärät jäivät viime vuoden vastaavia huutokauppoja pienemmiksi, Saga Furs perusteli tulospudotustaan pörssitiedotteessaan.

Touko–syyskuun huutokauppojen tarjonnat ovat kuitenkin edellisvuotista suuremmat, koska nahkojen maailmanlaajuinen tuotanto on lähes muuttumaton.

Ylitarjonta painaa edelleen hintatasoa, Kiinassa on runsaasti myymättömiä pukineita ja nahkoja, ja epävarma markkinatilanne vaikeuttaa asiakkaiden rahoituksen saantia.

Yhtiö arvioi, että tulevien huutokauppojen todennäköistä hintakehitystä on tässä tilanteessa erittäin vaikea arvioida. Niin minkin- kuin ketunnahkojen hintatason arvioidaan kuitenkin olevan edellismyyntikautta alhaisempi.

"Tilikauden 1.11.2017–31.10.2018 tuloksen odotetaan jäävän selvästi edellistilikauden tulosta heikommaksi."

Maaseudun Tulevaisuus kertoi jo 26.2.2018 artikkelissa, kuinka Vantaan varastot pursuavat ketunnahkoja edellisen joulukuun huutokaupan jäljiltä. Suuri osa ketunnahoista oli jäänyt myymättä joulukuun huutokaupassa.

Varastoon jäi nahkoja laskevilla hinnoilla myös maaliskuun huutokaupassa.

Artikkeli, MT 26.2.2018: Vantaan varastot pursuavat ketunnahkoja huutokaupan alla

Lue lisää

”Turkiskauppa palannut kannattavalle tasolle" – Saga Fursin kesäkuun huutokaupan välitysmyynti lähes 190 miljoonaa

"Minkinnahat myytiin yli 90-prosenttisesti, hintataso nousi merkittävästi" – Saga Fursin toimitusjohtaja: "Tämä on meille merkki palautuneesta luottamuksesta"

Saga Fursin yhtiökokous päätti: osinkoa ei jaeta – turkisten huutokauppayhtiön hallitusta johtaa Jari Isosaari

Turkisten huutokauppayhtiö arvioi: "Kuluvan tilikauden tulos kääntyy voitolliseksi"