Talous

Kuusamon Juuston tulos kääntyi voitolliseksi – "Tuloksen eteen on tehty paljon työtä"

Toimitusjohtajan mukaan kannattava tulos on monen osa-alueen summa.
Pekka Fali
Yhtiön tulos ilman kertaluontoisia eriä päätyi 0,2 miljoonaa euron voittoon, kun se vuotta aikaisemmin oli vielä 2,3 miljoonaa euroa tappiollinen.

Suomen toiseksi suurimman juustovalmistajan Kuusamon Juusto Oy:n toiminta kääntyi kannattavaksi viime vuoden aikana.

Yhtiön tulos ilman kertaluontoisia eriä päätyi 0,2 miljoonaa euron voittoon, kun se vuotta aikaisemmin oli vielä 2,3 miljoonaa euroa tappiollinen. Liikevaihto kasvoi vuoden aikana 23 prosenttia 24,8 miljoonaan euroon.

”Tuloksen eteen on tehty paljon työtä. Haluankin kiittää koko henkilökuntaa tuloksen eteen tehdystä työstä. Uudistimme toimintaamme monella osa-alueella ja saimme toimenpiteillämme palautettua luottamuksen yhtiön toimintaan", Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jyrki Vaittinen sanoo tiedotteessa.

Toimitusjohtajan mukaan kannattava tulos on monen osa-alueen summa. Tärkein yksittäinen asia on volyymin onnistunut kasvattaminen.

"Olemme myös ulkoistaneet toimintoja, jotka eivät liity suoraan juustojen valmistamiseen. Meille tärkeää onkin keskittää nyt kaikki voimat siihen, missä olemme vahvoja, eli laadukkaiden juustojen valmistamiseen”, Vaittinen kuvailee.

Kuusamon Juuston saneerausohjelma hyväksyttiin viime toukokuussa käräjäoikeudessa. Osana saneerausohjelmaa yhtiön vanhoja velkoja leikattiin. Saneerauksessa tehty velan leikkaus näkyy myös yhtiön tuloksessa vuodella 2017. Tilikauden tulos ilman velkojen leikkausta oli 0,2 miljoonaa euroa positiivinen. Lopullinen tulos kertaluontoinen 7,0 miljoonan euron velkojenleikkaus huomioiden päätyi 7,2 miljoonaa euroa voitolliseksi.

Lue lisää