Kaslink lähtee Keskon kyydissä Kiinaan - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kaslink lähtee Keskon kyydissä Kiinaan

Suomalainen kaura ja mustikka kiinnostavat Kiinassa, viejät uskovat.
Jaana Kankaanpää
Suomalainen kaura ja mustikka kiinnostavat Kiinassa, uskovat Kesko ja Kaslink.

Kaslinkin Aito -tuotteita aletaan myydä Kiinassa K-ryhmän verkkokaupassa kesäkuussa. Kaurapohjaisia tuotteita myydään K-ryhmän yhteistyökumppani Alibaban kautta.

Kouvolassa valmistetut tuotteet ovat kotimaisesta kaurasta ja marjoista valmistettuja maidottomia kaurajuomia.

Kolmen veljeksen omistama Kaslink perustelee vientiä tiedotteessa sillä, että kaurapohjaisten tuotteiden kysyntä kasvaa voimakkaasti kaikkialla maailmassa.

"Edellytykset laadukkaiden kaurapohjaisten tuotteiden valmistukselle ovat Suomessa erinomaiset: kaura kasvaa mielellään pohjoisessa ilmastossa, ja tuoteturvallisuus on erittäin korkealla tasolla", myyntijohtaja Matti Kukkonen sanoo.

Myös terveystietoisuus ja kiinnostus puhdasta pohjoismaista ruokaa kohtaan kasvaa Kiinassa, Kukkonen lisää.

K-ryhmä puolestaan haluaa kaupata Kiinaan pohjoismaisia tuotteita ja edistää suomalaisten tuotteiden vientiä maailmalle. Tavarakaupan johtaja Harri Hovin mukaan Kaslinkin tuotteissa kiinnostavat juuri suomalaiset raaka-aineet kaura ja mustikka.

Lue lisää

Halpuuttamisessa toinen aalto liikaa

Tulosjulkistaja-SOK esittää ruuan arvonlisäveron laskemista jopa alle puoleen

Kuluttajille tarkoitetut kasvomaskit käyvät kaupaksi kuin vessapaperi keväällä – useissa Prismoissa ja Citymarketeissa tarjolla vain tyhjiä hyllyjä

"Pienten kuntien johtajia ei arvosteta tarpeeksi" — Lauri Inna toimi kahdeksan vuoden aikana kolmessa kunnassa johtajana