Talous

HK Scan aloittaa yt-neuvottelut – jopa 211 henkilöä vaarassa menettää työnsä

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä Vantaan, Forssan, Mikkelin, Paimion ja Outokummun yksiköissä.
Pasi Leino
Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä Vantaan, Forssan, Mikkelin, Paimion ja Outokummun yksiköissä.

Elintarvikeyhtiö HK Scan aloittaa yt-neuvottelut, joilla pyritään yhtiön mukaan parantamaan liiketoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Työnantajan alustavan arvion mukaan suunnittelut toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 211 työsuhteen päättämiseen sekä aiheuttaa muita työsuhteisiin ja niiden ehtoihin liittyviä muutoksia.

”Tavoitteenamme on lisätä huomattavasti tuotannon joustavuutta ja tehokkuutta, millä haemme vahvempaa kilpailukykyä ja parempaa kannattavuutta”, HKScanin tuotannosta vastaava johtaja Sami Sivuranta sanoo tiedotteessa.

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat yhtiön tuotannon ja logistiikan työntekijöitä Vantaan, Forssan, Mikkelin, Paimion ja Outokummun yksiköissä. Vuoden 2017 loppupuolella käyttöönotettu Rauman yksikkö sen sijaan on yhteistoimintaneuvottelujen ulkopuolella.

Yhteistoimintaneuvottelut toteutetaan paikkakuntakohtaisesti. Ne eivät HK Scanin mukaan koske toimihenkilötehtäviä tai ylempiä toimihenkilötehtäviä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – työntekijöitä vähennetään jopa 380

Lehto aloittaa yt-neuvottelut tehtaillaan – 70 työpaikkaa uhattuna

HKScanin yt-neuvottelut päättyivät: Koko konsernista lähtee 183 henkilöä, Ruotsin osuus 69 henkilöä