Talous

Uusia taksiliikennelupia on myönnetty reilun viikon aikana jo yli 400

Yli puolet luvista on haettu Uudellamaalla.
Sanne Katainen
Lupien käsittely on edennyt vauhdikkaasti.

Uuden liikennepalvelulain mukaisia uusia taksiliikennelupia on reilun viikon aikana myönnetty yli 400 kappaletta, Trafi tiedottaa.

Taksinkuljettajien ajolupia on myönnetty yli 200. Taksiliikennelupia on myönnetty kaikkiin maakuntiin, eniten Uudellemaalle ja siellä erityisesti pääkaupunkiseudulle.

”Lupien käsittely on edennyt niin vauhdikkaasti, että saamme nyt varteenotettavaa tilastoa myös lupien alueellisesta jakautumisesta,” toteaa osastopäällikkö Kimmo Pylväs.

Lupahakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

”Tähän mennessä käsitellyistä uusista taksiliikenneluvista noin puolet on myönnetty Uudellemaalle ja siellä erityisesti pääkaupunkiseudulle. Myös muut suuremmat kaupungit ovat listan kärkipäässä,” Pylväs kertoo.

Hakemuksen perusteella ei ilmene, missä taksitoimintaa aiotaan harjoittaa, sillä uudet luvat ovat valtakunnallisia.

Taksiliikennelupia eli taksiyritykseltä vaadittavia lupia on myönnetty Uudellemaalle 206, Varsinais-Suomeen 27, Lappiin 26, Pirkanmaalle 23 ja Pohjois-Pohjanmaalle 22 kappaletta. Kaupungeista eniten lupia on myönnetty pääkaupunkiseudulle (180 kpl). Seuraavana ovat Turku (15 kpl), Rovaniemi (12 kpl) ja Oulu (10 kpl).

Trafi on liikennepalvelulain voimaan tulon jälkeen ottanut vastaan 1 800 taksilupahakemusta, 985 taksi- ja tavaraliikenteen ilmoittautumista, 200 tavaraliikenne- ja 26 henkilöliikennelupahakemusta. Kaikkineen liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut yli 3 000 kappaletta.

Taksinkuljettajien ajolupia eli taksinkuljettajalta vaadittavaa lupaa on haettu noin 270 kappaletta ja niitä on myönnetty 210 kappaletta. Ennen lakiuudistusta taksinkuljettajan ajolupia myönnettiin keskimäärin noin 50 viikossa.

Lue lisää

Lukijalta: Helsingin rautatieaseman takseissa on "epärehellisiä, epäasiallisia ja jopa asiakkaille vaarallisia hämäräheikkejä"

Helsingin Rautatientorin taksiongelma ratkaistava

Kilpailu- ja kuluttajavirasto määräsi Hyvinkään alueen taksiyrittäjille uhkasakon kartellin vuoksi

Takseissa oltava tästä päivästä lähtien taksivalaisin, jotta tunnistaminen helpottuu