Talous

"Immeisten intiimejä sallaisuuksia myö ei levitellä"

Talous 12.07.2018

Suonenjokelainen meijeri julkaisi tietosuojaselosteestaan murretiivistelmän.


Maitomaa
Maitomaa käänsi tietosuojalausekkeensa savon murteelle.

EU:n uusi GDPR- eli tietosuoja-asetus on teettänyt alkukeväästä töitä kaikissa yrityksissä. Yritysten asiakkaat puolestaan ovat saaneet tutkittavakseen mitä koukeroisimpia ohjeita ja selostuksia siitä, kuinka yritys heidän asiakastietojaan käsittelee.

Vaikka itse tietosuoja on tärkeä, harmaita hiuksia asetuksesta lienee syntynyt niin yrityksissä kuin asiakaskunnassakin. Savolainen meijeri Maitomaa halusi kuitenkin tuoda asiaan ripauksen huumoria.

"Asiallisetkin hommat voi hoitaa hauskalla ja ihmisläheisellä tavalla", Maitomaan toimitusjohtaja Mikko Sairanen perustelee.

Maitomaan verkkosivuilta löytyy normaalin kuivakkaan tietosuojaselosteen lisäksi sama asia savonmurteisena tiivistelmänä. Vaikka asian tiivistäminen savoksi tuntuu jo käsitteenä mahdottomalta, lopputulos hymyilyttää.

"Ossuuskunta Maetomuan meijer räpelöi ylleensä lehmäntissejä ja maetopäniköetä. Vuan toesinaan myö räpelöijjään immeisten tietoja", meijeri tiedottaa asiakkailleen.

Vakuuttava on myös Maitomaan lupaus tietoturvasta:

"Immeisten osotteita ja muita intiimejä sallaisuuksia myö ei levitellä jouten päiten kylillä niinku Veksi lompsaansa. Visusti pietään sallaisuuksista huolta."

Jos savolainen tietoturva kiinnostaa enemmänkin, siihen voi tarkemmin perehtyä Maitomaan verkkosivuilla.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT