Talous

Matkailuyrittäjä Karjalaiselle: Jäimme mottiin huonojen teiden takia

Talous 11.08.2018

Ei kannata investoida, jos kohteeseen ei edes pääse, yrittäjä harmittelee.


Kari Salonen
Kestikievari Herranniemeä pyörittävät Tapio ja Erja Nevalainen.

Lieksan Vuonislahdessa sijaitsevan Kestikievari Herraniemen yrittäjä Tapio Nevalainen katsoo yrityksensä jääneen huonokuntoisten teiden vuoksi mottiin. Nevalainen kertoo näkemyksistään tilanteeseen Karjalaisen haastattelussa.

Hänen mukaansa yritykseen ei kannata enää edes investoida, koska se alkaa olla asiakkaiden tavoittamattomissa.

Tieto Herraniemeen johtavan tien surkeasta kunnosta leviää Nevalaisen mukaan netissä.

"Meillä on hyvät arvioinnit kaikesta muusta, mutta saavutettavuudesta olemme saaneet huonot pisteet. - - Vuonislahteen ei pian halutakaan tulla, kun sana leviää."

Vuonislahteen kulkeva Vuonislahdentie on Karjalaisen mukaan osittain asfalttipäällysteinen, mutta päällyste on huonokuntoinen. Osa tiestä on päällystämätön, koska aiempi päällyste on tieltä poistettu.

Karjalaisen haastattelema Nurmeksen ja Joensuun hoitoalueen aluevastaava Ilkka Puumalainen Pohjois-Savon elykeskuksesta myöntää tien huonon kunnon. Kunnostus vaatisi kuitenkin rahaa, joka suunnataan enemmän käytetyille teille.

Puumalainen toteaa myös, että teiden kunnossapito on heikentynyt sen jälkeen, kun vastuu siitä siirtyi pois valtiolta. Nykyisin siitä vastaavat yritykset, joilta kunnat ostavat kunnossapidon.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT