Talous

K-ryhmä lupaa kaksinkertaistaa viljelijöille maksettavan osuuden "Tuottajalle kiitos" -tuotteistaan – "Puhutaan kymmenistä tuhansista euroista"

K-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan mukaan parempi tuottajahinta tuo esimerkiksi isolle maitotilalle jopa kymmeniä tuhansia euroja lisää vuodessa.
K-ryhmä ilmoitti tänään perjantaina Maaseudun Tulevaisuuden etusivulla, että tuottajahinnat tuplataan "Tuottajalle kiitos" -tuotteissa. Lisäksi kyseiseen tuoteryhmään lisätään jatkossa uusia tuotteita.

K-ryhmä lupaa tuplata osuuden, joka ketjun Tuottajalle kiitos -tuotteista maksetaan suomalaisille maanviljelijöille ja tuottajille.

Samalla K-ryhmä kertoo myös laajentavansa merkittävästi Tuottajalle kiitos -tuotteiden määrää.

"Jatkamme työtä maataloustuottajien ja elintarviketeollisuuden kanssa suomalaisen ruuan arvostuksen nostamiseksi ja viljelijöiden toimeentulon parantamiseksi", K-ryhmän mainoksessa julistetaan tänään MT:n printtilehden etusivulla.

K-ryhmän mukaan poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia tekoja koko yhteiskunnalta.

Tekstin lopussa on K-ryhmän pääjohtajan Mikko Helanderin allekirjoitus.

K-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Ari Akseli vahvistaa MT:lle, että Tuottajille kiitos -tuotteista saatava tuottajahinta nousee huomenna lauantaina 1.9.2018 alkaen 10–20 prosentilla.

"Olemme jo pidemmän aikaa tehneet työtä kotimaisen alkutuotannon eteen. Kun erityisesti tämä kuiva kesä asettaa nyt isoja haasteita tuottajille, halusimme kehittää toimenpiteen, jolla voidaan nopeasti varmistaa, että normaalin tuottajahinnan lisäksi tuottaja saa lisätuloa", Akseli sanoo.

Mitä kaikkia tuotteita on Tuottajalle kiitos -tuotteiden piirissä?

"Tuotesarjasta löytyy maito isoimpana tuotteena. Lisäksi siellä on erilaisia porsaanliha- ja myös naudanlihatuotteita. Ajatuksena on nyt laajentaa valikoimaa entisestään, ja siinä tarvitaan apua teollisuuden suunnalta."

Maito ja liha ovat myynniltään isoja tuoteryhmiä.

"Pelkästään maitoa myydään vuosittain miljoonia litroja."

Ari Akselin mukaan K-ryhmä kasvattaa jatkossa Tuottajalle kiitos -tuotteiden määrää merkittävästi.

"Otamme tässä vaiheessa uusia kehitysideoita vastaan. Joka tapauksessa tuotteita, joista viljelijät saavat paremman tuottajahinnan, tullaan nyt ratkaisevasti lisäämään."

Entä mitä tämä kaikki tarkoittaa tuottajalle euroina?

"Jos kyseessä on esimerkiksi merkittävä porsaanlihantuottaja, puhutaan tuhansista euroista vuodessa. Ison maitotilan kohdalla kyse on jopa kymmenistä tuhansista euroista", päivittäistavarakaupan johtaja Akseli summaa.

"Olemme nöyrällä mielellä. Tiedämme, että maatalouden kannattavuusongelmien ratkaisu vaatii paljon muutakin, mutta haluamme olla talkoissa mukana."

Lue lisää