Talous

Reijo Karhinen esittelee tänään maatalouden tulevaisuuspohdintoja

Karhinen on kesän aikana kuullut viljelijöitä ja ruokaketjun muita osapuolia eri puolilla maata.
Vuorineuvos Reijo Karhinen selvittää maatalouden kannattavuutta pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja maatalousministeri Jari Lepän (kesk.) toimeksiannosta. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

OP-ryhmän entinen pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen esittelee tänään väliaikaraporttia maatalouden kannattavuudesta. Karhinen selvittää asiaa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ja maatalousministeri Jari Lepän (kesk.) toimeksiannosta.

Karhinen on kesän aikana kuullut viljelijöitä ja ruokaketjun muita osapuolia eri puolilla maata. Lisäksi kansalaisten ajatuksia maatalouden tulevaisuudesta ja laadukkaan ruuantuotannon turvaamisesta on kerätty verkkoaivoriihessä, johon on osallistunut yli 3  400 henkilöä.

Karhinen sai kesäkuussa toimeksiannon tutkia keinoja, joilla maatalouden kannattavuutta voidaan parantaa. Kannattavuuskriisi on kärjistynyt entisestään kuivan ja helteisen kesän takia. Hallitus päätti budjettiriihessä viime viikolla osoittaa maatalouden ongelmien paikkaamiseen yhteensä 86,5 miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitusohjelma antaa Lepälle vahvan selkänojan parantaa viljelijän asemaa: "Vaatimukset ovat kovat"

Tieto on valtaa kaupassakin

Ilmastoasioita voi siirtyä pois maatalousministeriltä, ympäristöministeri Mikkoselta tuli jo irtiotto – Leppä: "Aion pitää metsäasioista kiinni"