Talous

HK Scanin 40 miljoonan euron hybridilainan korko on 8,0 prosenttia

Kerättävät varat on tarkoitus käyttää liiketaloudellisiin tarpeisiin.
Jarkko Sirkiä
HK Scan on kohdannut haasteita esimerkiksi uuden tehtaansa kanssa. Lihantuotannon kulujen odotetaan nousevan kuivuuden takia.

HKScan Oyj laskee liikkeeseen 40 miljoonan euron hybridijoukkovelkakirjalainan. Hybridilainan kuponkikorko on kiinteä 8,00 prosenttia vuodessa, mutta se määrittyy uudestaan viiden vuoden välein hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä alkaen.

Viime viikolla kerrottiin, että yhtiö hakee 50 miljoonan euron hybridilainaa ammattisijoittajien lisäksi suomalaisilta yksityissijoittajilta.

Lainalla ei ole määrättyä eräpäivää, mutta HKScanilla on oikeus lunastaa laina takaisin ensimmäistä kertaa viiden vuoden kuluttua hybridilainan liikkeeseenlaskupäivästä sekä tätä seuraavina vuotuisina koronmaksupäivinä. Hybridilainan liikkeeseenlaskupäivä on arviolta 17.9.2018.

Hybridilainalla kerättävät nettovarat käytetään yleisiin liiketaloudellisiin tarpeisiin.

”Olemme tyytyväisiä hybridilainamme hyvään kysyntään ja kiitämme sijoittajiamme heidän luottamuksestaan HKScanin strategiaan. Hybridilainajärjestely vahvistaa pääomarakennettamme ja tukee merkittävästi strategiamme implementointia yhtiön käännevaiheessa”, sanoo HKScanin talousjohtaja Mikko Forsell.

Hybridilaina on laina, joka on tiettyihin muihin velkasitoumuksiin nähden maksunsaantijärjestyksessä takasijainen ja jota käsitellään HKScanin IFRS-konsernitilinpäätöksessä omana pääomana. Hybridivelkakirja ei anna haltijalleen osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistuksia.

Lue lisää:

HK Scanin hybridilainan koroksi arvioidaan 6–8 prosenttia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

HKScan pyristelee ylös synkeästä suosta ostamalla osakeannilla lisäaikaa

Tietokirjailija Ylen kolumnissa: "Lihantuotannon epäeettisyys on yksiselitteinen asia, jossa on hyvin vähän harmaita alueita "

HKScan alentaa naudan ja broilerin tuottajahintaa