Talous

Norjalainen NRC Group ostaa VR Trackin

Kaupassa muodostuu Pohjoismaiden suurin raideinfrayhtiö.
Yhdistyminen ei VR Groupin mukaan vaikuta suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Norjalainen NRC Group ostaa kunnossapitoyhtiö VR Trackin, kertoo VR Group. Sen mukaan kaupassa muodostuu Pohjoismaiden suurin raideinfrayhtiö, jossa tulee työskentelemään yli 2 450 ihmistä ja sen vuosittainen liikevaihto tulee olemaan yli 600 miljoonaa euroa.

"Kaksi yritystämme täydentävät toisiaan markkina-aseman, kapasiteetin ja osaamisen osalta. Tarjoamme suunnittelu-, rakennus-, kunnossapito- ja ympäristöpalveluita arvoketjun kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien maanrakennustyöt ja raiteet sekä turvalaite-, sähkö-, tietoliikenne- ja liikenteenohjausjärjestelmät", sanoo NRC Groupin toimitusjohtaja Öivind Horpestad.

Kaupan myötä VR Groupista tulee NRC Groupin suurin osakkeenomistaja, kun se omistaa noin 18 prosenttia yhtiön osakkeista.

Yhdistyminen ei VR Groupin mukaan vaikuta suoraan VR Trackin toimintoihin Suomessa ja Ruotsissa. Pidemmällä aikavälillä syntyy uusia yhteistyömahdollisuuksia ja työntekijöille mahdollisesti uusia uramahdollisuuksia, VR Group kertoo.

NRC:n pääkonttori sijaitsee Oslossa ja se on listattu Oslon pörssissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Estääkö yrityskauppa kilpailua? – Kilpailuviranomainen ottaa syyniin Heinon tukun myynnin Keskolle

Tieto yhdistyy norjalaiseen ohjelmistoyritykseen muodostaen kolmen miljardin euron jättiläisen

Fazer myy ravintolansa kansainväliselle jättiyhtiölle – miten käy ruuan kotimaisuuden?