Talous

Yrityskauppa toi hevostarvikekauppiaille muhkeat tulot: Kahdelle omistajalle yhteensä yli kahden miljoonan pääomatulot

Myydyn yritykset juuret ovat sadan vuoden takana.
Jarkko Sirkiä
Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastusvarusteiden valmistaja ja maahantuoja Veljekset Wahlstén Oy myytiin viime vuoden elokuussa uudelle omistajalle.

Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastusvarusteiden valmistaja ja maahantuoja Veljekset Wahlstén Oy myytiin viime vuoden elokuussa uudelle omistajalle. Liiketoiminta siirtyi lahtelaiselle Weststar Oy:lle.

Yrityskauppa toi omistaja Markku Wahlsténille mukavan tilin, sillä viime vuoden julkisten verotietojen mukaan hän tienasi yli 1,2 miljoonaa euroa. Kaikkiaan hänen tulonsa olivat viime vuonna yhteensä 1 205 315 euroa. Näistä pääomatulojen osuus oli 1 151 888 euroa ja ansiotulojen 53 427 euroa.

Myös toinen omistaja Anne Santonen sai yrityksen myynnistä kelpo korvauksen. Hänen tulonsa olivat yhteensä 1 194 944 euroa. Tuloista pääomatulojen osuus oli 1 148 029 euroa ja ansiotulojen 46 915.

Wahlstén kertoi Maaseudun Tulevaisuuden viime vuoden elokuussa julkaisemassa jutussa, että myynnissä yksi kriteereistä oli, että uusi omistaja jatkaa yritystoimintaa arvokkaita perinteitä kunnioittaen. Lisäksi yrityksen työntekijöiden jatkaminen tutussa ja turvallisessa ympäristössä oli myyjille tärkeää.

Veljekset Wahlstén Oy:n juuret ulottuvat sadan vuoden päähään vuoteen 1918.

Yrityksen silloinen toimitusjohtaja Kalle Hakala vakuutti elokuisessa jutussa tulevaisuudessakin vaalivansa satavuotiaan yrityksen arvokkaita perinteitä, korkean laadun tuotteita ja työntekijöiden osaamista.

Lue lisää:

Veljekset Wahlstén myytiin uudelle omistajalle

Lue lisää

Aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä, kun hevonen vajosi mutaojaan Vihdissä

Korona-aika saa monet toteuttamaan haaveensa kotieläimestä – Ruotsissa hevoskauppa käy vielä kiivaampana kuin koirien myynti

Seuraako koronasta varsakato? Tammojen siemennysten pelätään vähenevän tänä vuonna

Koronakriisi hämärsi horisontin hevosyrityksissä – "Konkurssitkin ovat mahdollisia, kun asiakasvirta on tyrehtynyt"