Talous

Kesko jatkaa ostoksiaan: Ostaa Volkswagen- ja SEAT-liiketoiminnot Huittisten Laatuautolta

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma liikevaihto 2018 kesäkuussa päättyneeltä tilikaudelta oli noin 29 miljoonaa euroa.
K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara on Suomen suurin Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjä. Kuvituskuva.

Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy on sopinut ostavansa Huittisten Laatuauto Oy:n Volkswagen- ja SEAT-liiketoiminnot Forssassa ja Huittisissa. Kauppaan kuuluvat uusien ja käytettyjen autojen myynti ja autojen huolto- ja jälkimarkkinointipalvelut. Kesko kertoo asiasta tiedotteessaan.

Aiemmin Kesko kertoi, että se ostaa LänsiAuto Oy:n Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoiminnot.

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara on Suomen suurin Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjä.

”Nyt toteutettava liiketoimintakauppa tukee strategiaamme ja asemamme Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjänä vahvistuu entisestään. Tällä viikolla julkistettujen liiketoimintakauppojen myötä laajennamme toimintaamme pääkaupunkiseudun ulkopuolella”, Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman sanoo tiedotteessa.

Huittisten Laatuauto Oy on palvellut autoilijoita vuodesta 1991 alkaen. Yritys toimii Forssassa ja Huittisissa Volkswagenin ja SEATin jälleenmyyjänä, ja sen toimipisteet palvelevat asiakkaita laajasti koko Hämeen ja Lounais-Suomen alueella.

”Tämä liiketoimintakauppa tukee molempien osapuolien tavoitteita. Pääsemme yhdessä kehittämään K-Caaran vähittäiskaupan laajentumista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, ja samalla K-ryhmän palvelut ja edut tulevat entistä paremmin myös meidän alueemme asiakkaiden hyödynnettäviksi”, Huittisten Laatuauton toimitusjohtaja Tommi Setälä sanoo tiedotteessa.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma liikevaihto 2018 kesäkuussa päättyneeltä tilikaudelta oli noin 29 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaupan ennakoidaan toteutuvan tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lue lisää