Talous

Orkla on saanut haltuunsa 98,6 prosenttia Kotipizzan osakkeista: "Toiminta jatkuu niin kuin ennenkin"

Orkla ja Kotipizza allekirjoittivat marraskuussa yhdistymissopimuksen.
Jarkko Sirkiä
Norjalainen Orkla ostaa Kotipizzan.

Kotipizzan siirtyminen norjalaisen monialayhtiö Orklan omistukseen on varmistunut. Kotipizza Group kertoi torstaina, että Orkla on saanut haltuunsa noin 98,6 prosenttia sen osakkeista.

Orkla ja Kotipizza allekirjoittivat marraskuussa yhdistymissopimuksen, minkä jälkeen Orkla teki Kotipizzan osakkeenomistajille ostotarjouksen. Tarjousaika päättyi tiistaina.

Orklan tavoitteena on hankkia omistukseensa kaikki Kotipizzan osakkeet. Yhtiö avaa jälkikäteisen tarjousajan ja valmistautuu sen jälkeen käynnistämään vähemmistöosakkeiden lunastusmenettelyn. Jälkikäteinen tarjousaika alkaa maanantaina ja jatkuu helmikuun 4. päivään saakka.

Tarjouksen tekemisen yhteydessä kerrottiin, ettei ostotarjouksen toteutumisen odoteta olennaisesti muuttavan Kotipizzan liiketoimintaa tai sen työntekijöiden ja franchising-yrittäjien asemaa.

"Loistava toiminta kaiken kaikkiaan, niin emme tee siinä mitään suurempia muutoksia tällä hetkellä", sanoi Orklan neuvonantajana toimiva Rabbe Wikström STT:lle torstaina.

"Toiminta jatkuu niin kuin ennenkin."

Wikström arvioi, että yrityskaupan saattaminen päätökseen vienee pari kuukautta. Kaupan myötä Kotipizza poistuu pörssistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bayer myy eläinterveysbisneksensä – kauppahinta 7,6 miljardia dollaria

Norjalainen yritys ostaa yli puolet DNA:n osakkeista – hinta 1,5 miljardia euroa

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yritysoston: Fazer ostaa Kaslinkin