Talous

S-Pankin vertailukelpoinen liiketulos laski viime vuonna – syynä MobilePay sekä välitys- ja analyysitoiminnoista luopuminen

S-Pankki odottaa kannattavuutensa parantuvan merkittävästi tänä vuonna.
S-Pankki
S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula

Tänään torstaina koko viime vuoden tuloksensa julkistaneen S-Pankin vertailukelpoinen liiketulos laski edellisvuoden tasosta. Vertailukelpoinen liiketulos oli 13,2 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli 14,4 miljoonaa euroa.

Tulosta painoivat viime vuoden kuluihin kirjatut kertaerät, jotka liittyvät S-Pankin tekemään valintaan keskittyä mobiilimaksamisessa MobilePay-sovellukseen sekä päätökseen luopua välitys- ja analyysitoiminnoista.

Pankin asuntolainakanta kasvoi sen mukaan lähes kahdeksan kertaa markkinoita nopeammin ja myös talletusten määrä nousi selvästi. S-Pankin asuntolainakanta kasvoi 15,2 prosenttia, kun kotimaiset asuntolainamarkkinat yleisesti kasvoivat S-Pankin mukaan noin kahden prosentin vauhtia. Henkilöasiakkaille myönnettyjen lainojen yhteissumma nousi 14,7 prosenttia.

Vauhti oli hyvä myös varallisuudenhoidossa ja korttiostoissa, sillä varallisuudenhoidon hallinnoimien varojen määrä kasvoi kymmenen prosenttia ja korttiostosten kappalemäärä lähes viidenneksen.

S-Pankki odottaa kannattavuutensa parantuvan merkittävästi tänä vuonna.

Pankin organisaatio uusittiin syyskuussa. Sen liiketoiminta jakautuu nyt kahteen alueeseen eli pankkiliiketoimintaan ja varallisuudenhoitoliiketoimintaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Osuuspankkien määrä hupenee systemaattisesti: Nyt maassa on 153 osuuspankkia, ensi vuoden lopulla noin 130

OP:n tulos laski kymmenellä miljoonalla: "Tulosta laskivat poikkeuserät"

Terrafame teki lähes 19 miljoonan tappiot