Talous

Lännen Media: Karhinen oli selvityshenkilöksi halpa, palkkio huomattavasti pienempi kuin edeltäjien

Vuonna 2017 maa- ja metsätalousministeriön tilaamalle ruokaketjun selvitysmies Ilkka Mäkelälle maksettiin 25 000 euron palkkio.
Kari Salonen
Reijo Karhinen ja Jari Leppä kättelevät tiedotustilaisuudessa.

Länsi-Suomi kertoo, että maatalouden kannattavuusselvityksen tehneelle vuorineuvos Reijo Karhiselle on maksettu työstään 18 000 euron palkkio.

Selvitystyö alkoi heinäkuussa. Kannattavuusarvion tilasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Vuonna 2017 maa- ja metsätalousministeriön tilaamalle ruokaketjun selvitysmies Ilkka Mäkelälle maksettiin 25 000 euron palkkio. Myös Mäkelän raportissa etsittiin keinoja ruokaketjun toiminnan kehittämiseen ja elintarvikeviennin edistämiseen.

Kyseenalaista ykköspaikkaa selvitysten hinnoissa pitää filosofi Pekka Himanen, jonka johtama kansainvälinen tutkijaryhmä julkaisi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen tilaaman raportin Kestävän kasvun malli.

Raportin hinnaksi muodostui 750 000 euroa. Sisältöä arvosteltiin kevyeksi.

Länsi-Suomi: Maatalousselvittäjä Karhisen palkkio jää jälkeen edeltäjästään

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruoka­pöydästä puuttui ymmärrys

Liuta kaupan ja teollisuuden isoja nimiä puuttui ruokapöytä-keskustelusta – Heikkilä, Helander, Alarotu, Gröhn tai Hemmilä eivät olleet paikalla

Löytynyt: Yhteinen tahtotila maatalouden kannattavuuden parantamiseksi – vientihaaveet yhdistävät tuottajia, kauppaa ja elintarviketeollisuutta