Talous

Microsoft patistaa luopumaan Explorerista - appsit eivät ehkä toimi

Teknololgiayhtiön tietoturva-asiantuntija muistuttaa, etteivät ohjelmien kehittäjät vaivaudu enää testaamaan ohjelmia vähälle käytölle jääneellä selaimella.
Microsoft
Microsoft on luopumassa Internet Explorerin kehittämisestä ja suosittelee sen vaihtamista toiseen selaimeen.

Teknologiayhtiö Microsoft suosittelee harkitsemaan Explorer-verkkoselaimesta luopumista. Ainakaan Exploreria ei kannata käyttää oletusselaimena, koska etenkin uusien ohjelmien, appsien kanssa voi tulla ongelmia.

Yhtiön tietoturva-asiantuntija Chris Jackson kertoo Microsoftin verkkosivujen blogissaan Explorerin ongelmista. Blogi julkaistiin keskiviikkona.

Microsoft on lopettamassa Explorerin kehittämistä eikä selain tue enää uusia verkkostandardeja. Jackson korostaa, ettei hän sinällään suosittele Explorerista luopumista, mutta riskinsä sen käytössä on.

Monet sivut toimivat edelleen hyvin, mutta valtaosa ohjelmia kehittävistä ei enää testaa sivuja Internet Explorerilla. He käyttävät moderneilla selaimilla. Kun Exploreria käytetään yhtä vähemmän, ei ole tarpeen varmistaa, miltä sivun siinä näyttävät, Jackson toteaa.

Ongelmia tulee muun muassa uusien appsien kanssa. Ne eivät välttämättä enää toimi ja hetken päästä voidaan olla tilanteessa, että Explorerista kiinni pitävät käyttäjät jäävät ilman suurta osaa verkon tarjonnasta.

Jacksonin mielestä on korkea aika lopettaa Expolrerin käyttäminen ainakin oletusselaimena.

Microsoft toimitti pitkään Explorerin Windows-käyttöjärjestelmän oletuselaimena. Vuonna 2015 julkaistussa Windows 10:ssä siirryttiin uuteen oletusselaimeen Edgeen ja Explorerin kehitystyötä on ajettu alas. Explorer löytyy edelleen Windows 10 - käyttöjärjestelmästä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sadan suurimman pörssiyhtiön arvo nousi 21 000 miljardiin dollariin – Microsoft ohitti Applen

Microsoftin perustaja Paul Allen on kuollut

Selkäkivut ja maidon hinnan putoaminen saivat Holopaiset luopumaan lehmistä – katso video