Talous

Fazer sulkee Oulun leipomon, 83 irtisanotaan

Pakatun leivän kulutus on Suomessa laskussa. Myymäläleipomoiden määrä lisääntyy.

Fazer ilmoittaa sulkevansa Oulun leipomonsa yt-neuvottelujen päätteeksi. Leipomon toiminta loppuu syyskuussa ja kaikkien 83 työntekijän työsuhde päättyy.

Toiminnot siirretään yhtiön muihin leipomoihin vaiheittain. Sulkemispäätös on osa Fazerin pyrkimyksiä tehostaa leipomoverkostoaan.

Tarve sulkea leipomo lähti Fazerin mukaan markkinatilanteen ja kuluttajakäyttäytymisen muuttumisesta. Pakatun leivän kulutus on Suomessa laskussa samalla kun myymälöissä leivottua ja paistettua leipää ostetaan yhä enemmän.

"Fazer Leipomoilla työllistämisen painopistealueet tulevat muuttumaan. Meillä on tällä hetkellä Suomessa 65 kauppojen sisällä toimivaa myymäläleipomoa, joiden määrä kasvaa. Ne työllistävät tulevaisuudessa leipureita entistä enemmän", sanoi Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Markus Hellström tiedotteessa.

Hellströmin mukaan Oulun leipomon sulkemiseen vaikutti myös materiaali- ja energiakustannusten nousu, jonka vaikutuksia ei ole mahdollista siirtää hintoihin täysimääräisesti.

Fazerin Oulun leipomossa järjestettiin tammikuussa ulosmarssi, jolla osa työntekijöistä esitti vastalauseensa sulkemishankkeelle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaiset elintarvikejätit pyrkivät mukaan vegebuumiin - "Kasvipohjaisten tuotteiden markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti"

Lässähtikö kasvisbuumi? – Härkiksen ja nyhtiksen valmistajien myynti kääntyi laskuun

Ravintolatoimintansa myynyt Fazer ostaa perheyhtiö Kaslinkin