Suomalaiset eivät arvota sijoittamista merkittäväksi taloustaidoksi – tärkeimpänä nähdään oman talouden hallinta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Suomalaiset eivät arvota sijoittamista merkittäväksi taloustaidoksi – tärkeimpänä nähdään oman talouden hallinta

Neljä viidestä pitää tärkeimpänä taloustaitona omien tulojen ja menojen hallintaa.
Jaana Kankaanpää
Omian talouden hallinta on tärkeää valtaosalle suomalaisista.

Suomalaiset pitävät tärkeimpänä taloustaitona omien tulojen ja menojen hallintaa, ilmenee LähiTapiolan teettämästä kyselystä.

Taitoa pidettiin ylivoimaisesti tärkeimpänä, sillä hieman yli 80 prosenttia vastaajista oli tätä mieltä. Taitoa pitivät tärkeimpänä sekä miehet että naiset.

Kyselyssä sijoittaminen jäi taloustaitojen häntäpäähän. Vastaajista vain 17 prosenttia piti sitä tärkeänä taitona. Näin vastanneista selvästi suurempi osuus oli miehiä.

Toiseksi tärkeimpänä taloustaitona pidetään harkittua kulutuskäyttäytymistä, kolmanneksi rahan arvon ymmärtämistä ja neljänneksi tärkeimpänä säästämistä.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi reilu 1  000 ihmistä lokakuussa. Virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue lisää

Pankkien mukaan suomalaisten säästöhalut ovat kasvussa – säästäminen aloitetaan usein vasta keski-iässä.

Osuuspankin pääekonomisti Reijo Heiskanen lohduttaa maaseudun asuntojen ostajia: "Pankin näkökulmasta maaseutu ei ole riski"

”Tee se itse” on mukavaa palkanlisää

Vaatteet ovat edelleen halpoja, mutta yhä useampi haluaa oppia korjaamaan niitä – "Nyt haetaan oppia vanhemmilta sukupolvilta"