Talous

"Pitääkö olla huolissaan, kun ei saa pankista omaa rahaa?" – Kaleva: Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärven Osuuspankilla

Pankkia päätti rajoittaa käteisrahan nostoja pankin tiskiltä huhtikuun alusta lähtien vain keskiviikkopäiviin kello 10 ja 14 välille.
Hanna Linnove

Kaleva kertoo, että joukko pudasjärveläisiä eläkeläisiä kokoontui tiistai-iltapäivällä osoittamaan mieltään Osuuspankin Pudasjärven toimipisteen edustalle.

"Pitääkö olla huolissaan, kun ei saa pankista omaa rahaa?" ja "Miksi pankki ei aukene meille?" luki mielenosoittajien lapuissa.

Eläkeläiset protestoivat pankkia vastaan, koska se päätti rajoittaa käteisrahan nostoja pankin tiskiltä huhtikuun alusta lähtien vain keskiviikkopäiviin kello 10 ja 14 välille.

Osuuspankin toimitusjohtaja Pertti Purola kertoo lehden haastattelussa, että rahannostoja supistettiin kysynnän pienenemisen vuoksi.

"Se sitoo suhteellisen paljon väkeä ja siksi ollaan päätetty ohjata henkilökuntaa muihin tehtäviin, jotta pystytään palvelemaan muita asiakkaita tehokkaasti ja ajallaan."

Purola kertoo nostoista koituvan pankille kymmenien tuhansien kulut vuositasolla.

"Suurimpana menoeränä ovat henkilökulut. Käteisen rahan tilaaminen ja eteenpäin lähettäminen eivät ole tänä päivänä kovin halpoja, ja käteisen käsittelyn mahdollistavat kassajärjestelmät täytyy uusia määrävuosittain. Käteisen rahan jako ei lähellekään kata itseään."

Monet eläkeläiset kaipaavat palvelua eläkkeenmaksupäivänä, mikä on harvoin keskiviikkona. Heille uusien teknologioiden, esimerkiksi automaattinostojen, oppiminen voi olla haastavaa.

Kaleva: Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa

Lue lisää

Tuntuuko euron korotus palvelumaksussa pieneltä? – pankit keräävät niistä kymmeniä miljoonia, OP perii nyt kahden euron maksun korottomalta käyttötililtä

Perinteinen unelma pitää pintansa – jopa 70 prosenttia nuorista haaveilee omakotitalosta, paljastaa kysely

Pankkialalla työskentelevälle viljelijälle Kukka Backmanille maatila on sekä rakas koti että kannattava yritys

Kyyneleitä ja koskettavia kohtaamisia