Talous

Valmet Automotive palkkaa tänä vuonna tuhat työntekijää

Salon akkutehdas sekä Uudenkaupungin autotehdas tarvitsevat väkeä töihin.
Kari Salonen
Valmet Automotive järjestää jälleen rekrytointitilaisuuksia.

Valmet Automotive tarvitsee Suomessa tänä vuonna noin tuhat uutta työntekijää, yhtiö tiedotti kiirastorstaina verkkosivuillaan.

Väkeä tarvitaan Salon akkutehtaalle ja Uudenkaupungin autotehtaalle. Yhtiön mukaan pääosa henkilöistä rekrytoidaan tuotantotehtäviin, mutta toimihenkilöitäkin tarvitaan merkittävästi aiempia vuosia enemmän.

Valmet Automotive aikoo hyödyntää rekrytoinneissa useita kanavia, mutta kampanjointi keskitetään yhtiön toimipaikkojen työssäkäyntialueille.

Valmet Automotive käynnistää akkujen kokoonpanon Salossa tämän vuoden aikana. Yhtiö kertoo, että akkutehtaan toimihenkilörekrytointi on jo käynnistetty, ja tuotannon työntekijöiden rekrytointi käynnistyy toukokuussa. Kevään aikana IoT Campuksella järjestetään useita rekrytointitilaisuuksia, joissa työnhakijoille esitellään akkutehtaan toimintaa ja sen työpaikkoja.

Salon akkutehdasprojekti etenee nopeasti. Aiemmin Nokian matkapuhelinten valmistukseen käytetyissä tiloissa on jo aloitettu muutostyöt akkupakettien suursarjatuotannon tarpeita varten.

"Valmet Automotive kasvaa tänä vuonna merkittävästi Salon akkutehtaan myötä. Samalla myös Uudenkaupungin autonvalmistukseen tarvitaan jatkuvasti lisää henkilöstöä. Autoala kiinnostaa työnhakijoita Suomessa, ja hakijamäärät akkutehtaan toimihenkilötehtäviin ovat ylittäneet odotuksemme", kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uudenkaupungin autotehdas laajentaa – luvassa 50 uutta työpaikkaa

Valmet Automotive nosti tuloksensa voitolliseksi

Valmet Automotive suunnittelee akkutehdasta Nokian entisiin tiloihin Saloon – työpaikkoja voisi tulla yli 300