Talous

Haluaisitko tietää, minkä verran rahaa voit saada kodistasi? Nyt sen selvittämiseen tuli uusi tapa

Omakotitalon neliöhinta on yleisesti kallein uusimmissa taloissa, mutta näin ei kuitenkaan ole kaikkien kauppojen kohdalla.
Jyrki Johannes Tervo
OP:n laskuriin lisätään kuukausittain tiedot edellisen kuukauden aikana tehtyjen kauppojen hinnoista.

Finanssiryhmä OP on lanseerannut uuden OP Koti -sivuston. Sivustolla jokainen voi arvioida kotitalonsa markkina-arvon.

OP:n laskuriin lisätään kuukausittain tiedot edellisen kuukauden aikana tehtyjen kauppojen hinnoista. Arviot perustuvat Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toteutuneisiin myyntihintoihin.

Omakotitalon neliöhinta on yleisesti kallein uusimmissa taloissa, mutta näin ei kuitenkaan ole kaikkien kauppojen kohdalla.

Viime vuonna myydyistä omakotitaloista alhaisin myyntihinta oli OP:n mukaan 1970-luvun taloissa, joiden neliöhinta oli keskimäärin hieman alle 1 200 euroa. 2010-luvulla rakennetuissa omakotitaloissa yksi neliömetri maksoi sen sijaan viime vuonna keskimäärin vajaat 2 400 euroa.

"70-luvun taloissa ja omakotitalokaupoissa yleisesti ostajia kiinnostavat taloon vaadittavat remontit. Ostajat ovat varovaisia ja kaipaavat tietoa talon kunnosta. 80-luvun taloissa akuutteja remontointitarpeita ei välttämättä ole, ja talojen ulkomuotokin saattaa olla jo hyvinkin moderni", OP:n asumisen rahoituksesta ja palveluista vastaava johtaja Kaisu Christie sanoo tiedotteessa.

Lue lisää