Talous

Pulla-Pirtti Oy laajentaa Oulun leipomoaan – investoinnin arvo lähes kaksi miljoonaa euroa

Investoinnilla tavoitellaan yhtiön mukaan lisää kilpailukykyä sekä pyritään vähentämään leipomon ympäristökuormitusta.
Hanna Linnove
Pulla-Pirtin tavoitteena on lisätä markkinaosuuttaan omalla perinteisellä toimialueellaan niin Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla kuin Lapissa, sekä kasvattaa vientiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Kuvituskuva.

Oululainen leipomo-konditoria Pulla-Pirtti Oy laajentaa leipomoaan Oulun Perävainiolla. Lähes kahden miljoonan euron investoinnin on tarkoitus valmistua kesän aikana.

Investoinnilla tavoitellaan yhtiön mukaan lisää kilpailukykyä sekä pyritään vähentämään leipomon ympäristökuormitusta.

"Laajennusosaan tulee jauhovarasto sekä uusi, aiempaa suurempi raaka-aineiden automatisoitu annostelujärjestelmä. Samalla suurennamme siilokapasiteettia vastamaan tulevaisuuden kysyntää. Jatkossa raaka-aineet tulevat suursäkeissä ja pienemmistä jauhosäkeistä päästään eroon", toimitusjohtaja Hannu Räinä kertoo tiedotteessa.

Laajennuksen myötä leipomo saa käyttöönsä suuremmat raaka-ainevarastot. Näin ollen autokuljetukset leipomolle harvenevat ja lava-, pahvi- sekä säkkijätteen määrä vähenee huomattavasti. Leipomo huomauttaa tiedotteessaan, että raaka-ainekuljetusten harventuessa myös koko toimitusketjun hiilijalanjälki pienenee.

Pulla-Pirtin tavoitteena on lisätä markkinaosuuttaan omalla perinteisellä toimialueellaan niin Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla kuin Lapissa, sekä kasvattaa vientiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Yritys on asettanut tavoitteekseen toiminnan laajentamisen niin, että vuosina 2019-2021 leipomo pystyy työllistämään noin 10 uutta henkilöä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Biolan investoi reippaasti ja lisää luomulannoitteiden valmistusta

Raisio investoi 45 miljoonaa uuteen tuotantolaitokseen Raisiossa

Komissiolta suositukset Suomelle: Enemmän investointeja ja terveydenhuollon uudistus tarpeen