Talous

EU-komissio selvittää Telian Bonnier-kaupat: "Voisi johtaa tv-kanavien vähentymiseen Suomessa"

Suomessa Bonnier omistaa muun muassa MTV3:n ja maksu-tv C Moren.
Komission huolenaiheena on, että Telian suunnittelema kauppa voisi johtaa tv-kanavien vähentymiseen tai hintojen nousuun Suomessa ja Ruotsissa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Euroopan komissio ilmoittaa aloittaneensa selvityksen ruotsalaisen teleoperaattori Telian suunnitelmista ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin televisioliiketoiminta.

Komission huolenaiheena on, että kauppa voisi johtaa tv-kanavien vähentymiseen tai hintojen nousuun Suomessa ja Ruotsissa.

Suomessa Bonnier omistaa muun muassa MTV3:n ja maksu-tv C Moren.

Komission mukaan sen alustavassa selvityksessä ilmenee, että Telian kilpailijoilta voitaisiin evätä mahdollisuus näyttää Bonnierin kanavia tv-jakelumarkkinoilla. Tämä koskee muun muassa television ja internetin kautta jaettavia kanavia.

Telia tiedotti pian komission ilmoituksen jälkeen, että se uskoo voivansa vastata kaikkiin komission kysymyksiin ja jatkavansa vuoropuhelua komission kanssa. Se ei kommentoinut komission huolenaiheita muuta kuin toteamalla, että ostotoiminnot ovat linjassa yhtiön strategian kanssa.

Komission selvityksen on määrä valmistua syyskuuhun mennessä.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puhelinlangat eivät enää kauaa laula – näin vähän Telian alueelle jää puhelinpylväitä

Sähkökaapeli ja valokuitu eivät tahdo mahtua samaan ojaan – ”Suomi on valokuiturakentamisessa muita pohjoismaita jäljessä"

Palkintotodellisuus jämähti paljasteluun