Talous

Autokauppaketju Laakkonen aloittaa yt-neuvottelut – taustalla heikko markkinatilanne ja rakennemuutos

Suunniteltujen säästötoimien odotetaan kohdistuvan enintään 90 työtehtävään.
LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Yt-neuvotteluiden piirissä ovat Laakkonen-konsernin yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen.

Autokauppaketju Laakkonen kertoo aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut heikon markkinatilanteen ja konsernin rakennemuutoksen vuoksi.

Arvioitu säästötarve on noin viisi miljoonaa euroa vuositasolla. Suunniteltujen säästötoimien odotetaan kohdistuvan enintään 90 työtehtävään. Yt-neuvottelujen piirissä ovat Laakkonen-konserniin kuuluvat yhtiöt Autotalo Laakkonen ja Veljekset Laakkonen sekä hallinnollinen emoyhtiö Kauppahuone Laakkonen.

Laakkonen-konsernin mukaan autotoimiala käy läpi muun muassa digitalisoitumisesta johtuvaa rakennemuutosta, jonka seurauksena ala keskittyy voimakkaasti. Autokonsernin toimitusjohtajan Tero Panhelaisen mukaan nyt tehtävät toimenpiteet ovat välttämättömiä tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi.

"Merkkiedustuksissamme on tapahtunut merkittäviä muutoksia ja tämän seurauksena myös liiketoiminnalliset tarpeemme ovat muuttuneet", Panhelainen sanoo tiedotteessa.

Huhtikuun lopulla kerrottiin, että Laakkonen-konserni on sopinut myyvänsä Volkswagen-, Audi- ja Seat-liiketoimintonsa Keskolle. Kaupassa noin 470 työntekijää siirtyy Keskon palvelukseen. Kaupan toteutuminen vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Laakkonen alkaa myydä autoja halvemmalla verkossa

Yle: Ministeri Toivakka mukana verosuunnittelussa

Bayer myy eläinterveysbisneksensä – kauppahinta 7,6 miljardia dollaria