Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat – keskimääräinen neliöhinta vajaat 1 600 euroa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat – keskimääräinen neliöhinta vajaat 1 600 euroa

Ero pääkaupunkiseudun ja muun maan tonttihintojen välillä on kuitenkin edelleen suuri.
Pääkaupunkiseudulla laskua omakotitalojen hinnoissa oli reilu prosentti ja muualla maassa vajaat kolme prosenttia. Kuvassa helsinkiläinen omakotitaloalue marraskuussa 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat tammi-maaliskuussa koko maassa keskimäärin 2,6 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudulla laskua omakotitalojen hinnoissa oli reilu prosentti ja muualla maassa vajaat kolme prosenttia.

Vanhan omakotitalon keskimääräinen neliöhinta oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vajaat 1 600 euroa. Pääkaupunkiseudulla neliöhinta oli lähes 3 000 euroa.

Hinnat olivat laskussa jo viime vuonna. Loppuvuoteen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat puoli prosenttia.

Myös pientalotonttien hinnat laskivat alkuvuonna. Koko maassa tonttien hinnat laskivat 2,7 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Rajuinta lasku oli pääkaupunkiseudulla, jossa tonttien hinnat tulivat alas lähes yhdeksän prosenttia.

Ero pääkaupunkiseudun ja muun maan tonttihintojen välillä on kuitenkin edelleen suuri. Tonttien keskihinta oli alkuvuodesta pääkaupunkiseudulla 150 euroa neliöltä, kun hinta pääkaupunkiseudun ulkopuolella oli noin 19 euroa.

Uusien omakotitalojen hinnat sen sijaan nousivat alkuvuonna. Tammi-maaliskuussa hintaan kertyi 3,4 prosenttia lisää vuoden takaiseen verrattuna.

Hinnat kasvoivat edelliseen neljännekseen verrattunakin vajaan prosentin.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä ja rakennuskustannusindeksistä.

Lue lisää

Uutissuomalainen: Vuokralaisilta vaaditaan yhä useammin henkilötakaajaa

Loppi kampeaa väestönkasvua nousuun tonnin tonteilla

Kiinnostus mökkien ja omakotitalojen ostoon on lisääntynyt roimasti – "Käänne alkoi jo ennen koronaa"

Harva kaipaa keskittämistä