Talous

Talouselämä selvitti S-Ryhmän ja Keskon pomojen palkat ja huimat lisäedut: Hulppea asunto Helsingin arvoalueella ja jättimäinen eläkesopimus

Lidl ei julkista johdon ja muun henkilöstön palkkatietoja.
Sanne Katainen
S-ryhmän Taavi Heikkilän työn luontoisetuihin kuuluu 400 neliön asunto Helsingin Kulosaaressa.

Kauppa se on, mikä kannattaa – ainakin S- ja K-kauppakonsernien ylimmälle johdolle. Talouselämä-lehti selvitti S-ryhmän ja Keskon johtajien tulot ja lisäedut työstään.

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä ja Keskon pääjohtaja Mikko Helander nauttivat suurten palkkojen lisäksi anteliaista lisäeduista.

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä sai viime vuonna palkkaa 711 000 euroa, 324 000 tulospalkkiota ja 41 000 euroa luontoisetuja. Yhteensä tästä kertyi 1,076 miljoonaa euroa.

Luontoisetuna Heikkilällä on 400-neliöinen työsuhdeasunto Helsingin Kulosaaressa. Kulosaaren arvoalue tunnetaan myös useiden suurlähetystöjen residensseistä. Asunnon verotusarvossa huomioitu se, että asuntoa osin käytetään S-ryhmässä edustukseen.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander sai viime vuonna palkkaa 953 000 euroa, tulospalkkiota 450 000 euroa, osakepalkkioita 869 000 euroa, auto- ja puhelinetuja 28 000 euroa. Yhteensä tuloja kertyi TE:n selvityksen mukaan 2,3 miljoonaa euroa.

Helanderin lisäeläke on etuusperäinen, ja sen perusteella hän pääsee eläkkeelle 63-vuotiaana ja hän saa eläkettä 60 prosenttia eläkkeelle siirtymistä edeltävän kymmenen vuoden TyEL-ansioista.

"Jos Helander säilyttää 63-vuotiaaksi keskimääräisen tulotasonsa, hän on oikeutettu 65 000 euron eläkkeeseen kuukaudessa. Lisäeläkesopimus ulottuu 85 vuoden ikään", Talouselämä raportoi.

S-ryhmän pääjohtajalla Taavi Heikkilällä oli myös aiemmin etuusperäinen lisäeläke, mutta se vaihdettiin maksuperusteiseksi vuonna 2017.

Etuusperäiset lisäeläkkeet tulivat työnantajille kalliiksi eläkeuudistuksen myötä ja niitä on muutettu maksuperusteisiksi.

TE kysyi myös Lidl Suomelta toimitusjohtaja Lauri Sipposen palkkatietoja, mutta Lidl ei julkista johdon ja muun henkilöstön palkkatietoja.

Sipposen veronalaiset ansiotulot olivat Talouselämän selvityksen mukaan 598 318 euroa vuonna 2017. Lisäksi hän sai pääomatuloja 1 932 euroa.

Markku Vuorikari
Keskon pääjohtaja Mikko Helander: tuloja vuonna 2018 yhteensä noin 2,3 miljoonaa euroa.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yritysvastuu rakentaa luottamusta

Myös Paraguayssa on palanut sademetsää – S-ryhmällä paraguaylaista naudan sisäfilettä myynnissä

SOK jättää työnhakijan syntymäajan kysymättä – ”Ikä todella on vain numero, jota meidän ei tarvitse tietää”