Talous

Fiskars jakaa lähes kaikki Wärtsilä-omistuksensa ylimääräisenä osinkona osakkeenomistajille: Markkina-arvo on yli 424 miljoonaa euroa

Jokainen osakkeenomistaja saa kaksi Wärtsilän osaketta kutakin viittä omistamaansa yhtiön osaketta kohden.
Sanne Katainen
32 616 653 Wärtsilä-osakkeen tämän hetkinen markkina-arvo Nasdaq Helsinki Oy:ssä on noin 424,3 miljoonaa euroa. Fiskars tunnetaan saksistaan. Kuvassa Fiskarsin keittiö- ja puutarhakalujen suunnittelupäällikkö Petteri Masalin

Fiskarsin hallitus on päättänyt jakaa lähes kaikki Fiskarsin Wärtsilä-omistukset ylimääräisenä osinkona osakkeenomistajille. MT spekuloi asiaa jo toukokuussa julkaistussa jutussa. Yhtiö lähetti asiasta tiedotteen torstaina.

Yhtiön hallitus on päättänyt jakaa enintään 32 616 653 Wärtsilä-osaketta ylimääräisenä osinkona osakkeenomistajille käyttäen jakosuhdetta 5:2. Sen perusteella jokainen osakkeenomistaja saa kaksi Wärtsilän osaketta kutakin viittä omistamaansa yhtiön osaketta kohden.

32 616 653 Wärtsilä-osakkeen tämän hetkinen markkina-arvo Nasdaq Helsinki Oy:ssä on noin 424,3 miljoonaa euroa. Osakeosingon lopullinen arvo tulee olemaan sen markkina-arvo jakopäivänä, eli 11.6.2019.

Hallituksen päätöksen mukaan osakeosingon täsmäytyspäivä on 10.6.2019, osakeosingon maksupäivä on 11.6.2019 ja käteisenä maksettavien murto-osien maksupäivä on 17.6.2019. Osakeosingon irtoamispäivä on 7.6.2019.

Pyöristyseroista johtuen osakkeenomistajille jaettavien kokonaisten Wärtsilä-osakkeiden lopullinen määrä selviää osakeosingon maksupäivänä ja on hieman alle enimmäismäärän, jonka hallitus on päättänyt jakaa. Osakkeiden jakosuhteesta johtuvien Wärtsilä-osakkeiden murto-osat hyvitetään osakkeenomistajille käteisellä yhtiön varoista. Yhtiön omistukseen jää vähäinen määrä Wärtsilä-osakkeita jaon jälkeen.

Hallitus on lisäksi päättänyt maksaa osakeosingosta aiheutuvan varainsiirtoveron osakkeenomistajien puolesta osakeosingon maksun jälkeen. Varainsiirtovero on 1,6 prosenttia osakeosingon arvosta.

Lue lisää:

Fiskarsin osakkaat tyhjentävät Wärtsilä-osakkeiden parkkitalonsa

Fiskarsin menestyksen perusta on tuotesuunnittelu – ”Jossain käytetään lapiota, missä ei ole kahvaa, toisaalla pitkävartista. Jossain käytetään nostossa polvea"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yle: Susien takia erityisjärjestelyitä koulukyyteihin Värtsilässä jo neljännesvuoden

Google teki ison sopimuksen suomalaisen tuulivoimayhtiö Ilmatar Energyn kanssa

Verokertymä kasvoi viime vuonna 2,1 prosenttia