Talous

Ministeri Lepän erityisavustaja Risto Lahti Itikan ja Lihakunnan toimitusjohtajaksi

Ilmajoelta kotoisin oleva, 28-vuotias Lahti valittiin tehtäväänsä osuuskuntien hallintoneuvostojen kokouksessa Jyväskylässä tänään torstaina.
Johannes Tervo
Risto Lahti puhumassa kotimaisen tuotannon menekinedistämiskampanjasta Ilmajoella 1,5 vuotta sitten.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän erityisavustaja Risto Lahti on valittu lihayhtiö Atrian pääomistajien Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan yhteiseksi toimitusjohtajaksi.

Ilmajoelta kotoisin oleva, 28-vuotias Lahti valittiin tehtäväänsä osuuskuntien hallintoneuvostojen kokouksessa Jyväskylässä tänään torstaina.

Toimitusjohtajana Lahti on melko nuori. Nuoresta iästään huolimatta hän uskoo suoriutuvansa tehtävästä mallikkaasti.

"Olo on nöyrä tämän osuuskuntien hallintoneuvostojen osoittaman luottamuksen edessä. Toisaalta on myös niin, ettei ole ensimmäinen kerta, kun olen nuorena jossain tehtävässä", hän kommentoi asiaa tuoreeltaan Maaseudun Tulevaisuudelle.

Lahti on valittu kunnanvaltuustoon Suomen toiseksi nuorimpana. Ministerin erityisavustajana hän aloitti 25-vuotiaana.

Liha-alan tilannetta tuleva toimitusjohtaja kuvailee varsin mielenkiintoiseksi. Hänen mukaansa suomalaisella lihalla on vahva perusta ja pitkä historia.

"Meillä on hienot suomalaiset tavat, miten ruokaa tuotetaan. Meillä on hyvä tukeva kivijalka, jonka päälle voidaan lähteä rakentamaan yhä parempaa tulevaisuutta osuuskuntien jäsentiloille", Lahti sanoo.

Lahti aloittaa tehtävässään elokuun alussa. Hän on aiemmin toiminut ministerin erityisavustajan tehtävien lisäksi vaikuttajaviestinnän konsulttina.

Osuuskuntien toimitusjohtajan tehtävä tuli avoimeksi, kun tehtävää vuodesta 2003 alkaen hoitanut Reijo Flink valittiin tammikuun alussa Atrian tytäryhtiöiden A-Tuottajat Oy:n ja A-Rehu Oy:n toimitusjohtajaksi. Flink jättää osuuskuntien toimitusjohtajan tehtävät heinäkuun lopussa.

Juttua päivitetty 13.6. kello 17.11.: Lisätty Risto Lahden kommentit.

Lue lisää

Naisten ja nuorten osuus Itikan vaaliehdokkaista nousi reippaasti – "Osuuskunnissa on tehty aktiivisesti töitä asian eteen"

Maitosuomen ja lihaosuuskuntien Nautasuomi varmistaa kotimaisen ja tuottajaomisteisen rehuvalmistuksen jatkon

Valion Maitosuomi, Atria ja kolme lihaosuuskuntaa naudanrehuyhteistyöhön – perustavat yhteisen yrityksen, osuus A-rehun kahdesta tehtaasta Maitosuomelle

Vielä pitää pöllyttää miesvallan linnakkeita