Talous

Apetit myy tappiolliset tuoretuotteet ruotsalaiselle Greenfoodille

Tuoretuoteliiketoiminnan osuus on noin kymmenen prosenttia Apetitin liikevaihdosta.
Riitta Mustonen
Apetitin tuoretuotteisiin kuuluvat muun muassa käyttövalmiit tuorevihannessekoitukset.

Elintarviketeollisuusyhtiö Apetit myy tuoretuotetoimintansa ruotsalaiselle Greenfoodille, Apetit ilmoittaa. Kauppa edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan vielä tänä vuonna.

Tuoretuotteisiin lukeutuvat muun muassa kauppojen hyllyiltä löytyvät valmissalaatit sekä ravintoloihin toimitettavat pilkotut salaattien raaka-aineet.

Kaupan myötä Apetitin tuoretuotteiden parissa työskentelevä henkilökunta siirtyy Greenfoodin suomalaisen tytäryhtiön Salicon palvelukseen. Salico on hedelmä- ja vihannesjaloisteisiin keskittynyt yhtiö.

Liiketoiminnan lisäksi Apetitin Helsingin Kivikon tehdas laitteistoineen siirtyy Greenfoodille.

Apetitilta kerrotaan, että tuoretuoteliiketoiminnan osuus on noin kymmenen prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Viime vuonna tuoretuotteiden liikevaihto oli reilut 23 miljoonaa euroa.

Apetitin toimitusjohtajan Juha Vanhainen sanoo yhtiön tiedotteessa, että tuoretuotetoimintaa ei yrityksistä huolimatta saatu kannattavaksi.

"Tästä syystä olemme päättäneet myydä tuoretuoteliiketoiminnan vahvalle kansainväliselle toimijalle, jolla on kyky kehittää tuoretuoteliiketoimintaa suuremman mittakaavan myötä edelleen. Toteutuessaan kauppa parantaa Apetitin kannattavuutta", Vanhainen sanoo.

Greenfood omistaa Suomessa Salicon lisäksi Satotukun, Picadelin ja Snackpointin.

Apetit tiedotti keskiviikkoiltapäivällä kauppahinnan olevan 13,8 miljoonaa euroa.

Täydennetty tieto kauppahinnasta 10.7.2019 klo 14:49.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miksi ruokafirmat ovat pörssin luusereita?

Suomalaiset elintarvikejätit pyrkivät mukaan vegebuumiin - "Kasvipohjaisten tuotteiden markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti"

Lässähtikö kasvisbuumi? – Härkiksen ja nyhtiksen valmistajien myynti kääntyi laskuun