Konkurssien ja yrityssaneerausten määrät vähenivät viime vuodesta – eniten lisäystä maa-, metsä- ja kalataloudessa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Konkurssien ja yrityssaneerausten määrät vähenivät viime vuodesta – eniten lisäystä maa-, metsä- ja kalataloudessa

Myös rakentamisessa on menty huonompaan suuntaan.
Hanna Linnove
Osalla yrityksistä talousasiat ovat menneet aiempaa huonompaan suuntaan.

Konkurssien määrä väheni tammi–kesäkuussa 2019 edellisvuodesta 3,6 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Tammi–kesäkuussa 2019 pantiin vireille 1 337 konkurssia, mikä on 50 konkurssia (3,6 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 6 227, mikä on 517 henkilöä (7,7 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan ja eniten muiden palvelujen päätoimialoilla.

Konkurssien määrä kasvoi maa-, metsä- ja kalatalouden, rakentamisen sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat maa-, metsä- ja kalatalouden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 44 konkurssia, mikä on 13 konkurssia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Myös yrityssaneerausten kokonaismäärä väheni tammi–kesäkuussa 2019 edellisvuodesta 15,3 prosenttia. Vireille pantiin 183 yrityssaneerausta, mikä on 33 yrityssaneerausta (15,3 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä yrityssaneeraukseen haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 1 471, mikä on 902 henkilöä (38,1 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Yrityssaneerausten määrä väheni kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Konkurssien tapaan myös yrityssaneerausten määrä kasvoi maa-, metsä- ja kalatalouden sekä rakentamisen päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten yrityssaneeraukset kasvoivat maa-, metsä- ja kalatalouden päätoimialalla, jolla pantiin vireille kahdeksan yrityssaneerausta eli neljä enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue lisää

Tilastokeskus: Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa – uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Tilastokeskus: Yrityksiä haettiin alkuvuonna konkurssiin reippaasti enemmän kuin vuosi sitten

Vanhojen asuntojen kauppa hidastui kolmanneksella huhtikuussa – kiinteistönvälitysyhtiö pelkää negatiivista kierrettä

Pääkaupunkiseudun vetovoima ei hiivu: Viime vuonna kokonaisnettomuutto oli suurin ainakin 50 vuoteen