Talous

Fortumin tulos pomppasi – Uniperilta satojen miljoonien osingot

Yhtiön huhti-kesäkuun tulos parani yli 50 prosenttia edellisvuodesta.
Vesa Moilanen
Toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan Fortum paransi tulostaan kaikissa liiketoimintayksiköissä. Arkistokuva.

Energiayhtiö Fortum teki selkeän tulosparannuksen vuoden toisella neljänneksellä.

Huhti-kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 232 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 153 miljoonaa euroa. Tulos siis parani yli 50 prosenttia vertailujaksoon nähden.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan Fortum petrasi tulostaan kaikissa liiketoimintayksiköissä. Generation-yksikön eli Pohjoismaiden sähköntuotannon tulosta kasvattivat etenkin sähkön hinnan nousu sekä vesi- ja ydinvoiman tuotantomäärien kasvu.

Toisella vuosineljänneksellä Fortum sai myös ensi kertaa osinkoa saksalaiselta energiayhtiö Uniperiltä, josta Fortum omistaa 49,99 prosenttia.

Uniper-osingon myötä Fortumin saama osuus osakkuus- ja yhteisyritysten tuloksesta harppasi huhti-kesäkuussa 461 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 24 miljoonaa euroa. Uniperiltä saatu osinkopotti ei ole mukana Fortumin liikevoittoluvuissa, mutta se parantaa merkittävästi yhtiön nettotulosta toisella neljänneksellä.

Lundmark myös kommentoi tulostiedotteessa Uniperin tilannetta.

"Uniperin yhtiökokousta ympäröineen kohun jälkeen olemme tavanneet Uniperin työntekijöiden edustajia, johtoryhmän uudet jäsenet sekä hallintoneuvoston. Olen tyytyväinen, että olemme nyt sopineet jatkavamme keskusteluja", Lundmark sanoo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fortumin omistama vesivoima olisi pitänyt takavarikoida, huolehtii sähkömarkkinoiden entinen selvitysmies Matti Purasjoki: "Joku yhtenä päivänä tulee ja ostaa sen pois"

Energiapomoilla kovat tulot: Nesteen Lievoselle 1,7 miljoonaa, Fortumin Lundmarkille 1,5

Simonkadun pääekonomisti: Hallintoneuvosto vieköön!