50 000 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan – Mitä veronpalautukselle tapahtuu, jos tilinumero ei ole tiedossa? - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

50 000 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan – Mitä veronpalautukselle tapahtuu, jos tilinumero ei ole tiedossa?

Verohallinto muistuttaa, että elokuun palautuksia varten tilinumeron ehtii ilmoittaa enää OmaVerossa.
Jarkko Sirkiä
Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa.

Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta, selviää Verohallinnon tiedotteesta.

Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa. Veronpalautuksensa saa 6. elokuuta noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja 4. syyskuuta noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa.

Oman veronpalautuksensa määrän ja maksupäivän voi tarkistaa OmaVerosta. Myös tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa.

Tilinumeronsa ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29. heinäkuuta mennessä. Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5. elokuuta tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27. elokuuta.

Vanhempi voi ilmoittaa alaikäisen lapsensa tilinumeron kirjautumalla OmaVeroon omilla tunnuksillaan. Alaikäinen voi ilmoittaa tilinumeronsa myös itse kirjautumalla OmaVeroon mobiilivarmenteella, mikäli hänellä on mobiilivarmenne käytössään.

Paperinen tilinumeroilmoitus pitää tehdä käyttämällä Verohallinnon tilinumeroilmoituslomaketta (Henkilöasiakkaan ilmoitus tilinumerosta, lomakenumero 7208), jonka voi tulostaa osoitteesta vero.fi/lomakkeet.

Lomakkeen voi myös hakea verotoimistosta tai tilata soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon 029 497 026. Verohallinto muistuttaa, että tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena Osuuspankin kautta. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena kuin erillisestä pyynnöstä.

OP lähettää asiakkaalle ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa.

Kun ilmoitus maksuosoituksesta saapuu, veronpalautuksen voi lunastaa niistä OP-ryhmän Osuuspankin konttoreista, jotka tarjoavat kassapalveluita. Maksuosoitus on lunastettavissa 28 päivän ajan, jonka jälkeen raha palautuu takaisin Verohallintoon. Kun tilinumero on ilmoitettu, veronpalautuksen saa tämän jälkeen tililleen noin viikon kuluessa.

Lue lisää

Verottaja ja kirkko innostuivat hassuttelemaan karkauspäivän kunniaksi – "Saat antaa lahjaksi 290 metriä keskihintaista hamekangasta"

Leuto talvi ja veronpalautusten aikaistuminen näkyi joulumyynnissä – liikevaihto jäi odotettua heikommaksi

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

OP:n yt-neuvottelut päättyivät: Yli 400 tehtävää loppuu, enimmillään irtisanotaan 290