Talous

Tesla teki kolmessa kuukaudessa 408 miljoonan dollarin tappiot – osake luisui jyrkkään laskuun

Yhtiö teki autojensa toimituksessa uudet ennätyksensä. Model 3 on yhtiön mukaan nyt USA:n myydyin premiumauto.
Tesla toimitti huhti-kesäkuussa asiakkaille yli 95 000 autoa, mikä on yhtiön uusi ennätys. LEHTIKUVA/AFP

Sähköautovalmistaja Tesla teki odotettua suuremmat tappiot toisella vuosineljänneksellä. Huhti-kesäkuun 408 miljoonan dollarin tappiot saivat yhtiön osakkeen jyrkkään laskuun.

Yhtiön liikevaihto kasvoi tuntuvasti vuoden takaisesta ja oli nyt 5,2 miljardia dollaria. Tesla toimitti huhti-kesäkuussa asiakkaille yli 95 000 autoa ja valmisti yli 87 000 autoa. Määrät ovat yhtiön uusia ennätyksiä. Yhtiö kuvaili lukuja tärkeäksi merkkipaaluksi logistiikan ja toimitusoperaatioiden kehittämisessä.

Tesla toimitti suosituinta ja edullisinta malliaan Model 3:a yli 77 000 kappaletta. Model 3 oli yhtiön mukaan huhti-kesäkuussa Yhdysvaltain myydyin premium-luokan auto.

Kasvusta huolimatta Tesla teki tappiota yli tuplasti enemmän kuin asiantuntijat olivat odottaneet. Osakkeen arvo putosi keskiviikkoiltana 10 prosentilla.

Vaikka Tesla on haluttu brändi, yhtiön hidas tuotantotahti ja jatkuvat raskaat tappiot ovat turhauttaneet sijoittajia. Tesla kertoi kuitenkin tulostiedotteessaan ennakoivansa kolmannesta vuosineljänneksestä voitollista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Autoilija, koulu alkaa! – Kyselyn mukaan kaksi viidestä suomalaisesta on joutunut suojatiellä vaaratilanteeseen tai onnettomuuteen

Henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat jäämässä viime kesän tahdista

Ympäristöarvot painavat auton valinnassa entistä enemmän – vanhatkin valintakriteerit edelleen voimissaan: "Suomaisten hintatietoisuus ja merkkiuskollisuus tuskin tulevat kenellekään yllätyksenä"