Talous

Veikkaus laittaa tauolle mainontaansa radiossa, televisiossa ja somessa – Toimitusjohtaja: "Me olemme tehneet virheitä"

Veikkaus kertoo myös aloittavansa selvityksen ulkoisen toimijan kanssa.
Veikkauksen markkinointia kohtaan on viime aikoina esitetty kritiikkiä muun muassa sosiaalisessa mediassa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Veikkaus kertoo laittavansa osan mainontaansa tauolle syyskuun loppuun saakka.

Päätös koskee Veikkauksen kaikkea ostettua mainontaa lukuun ottamatta Loton, Eurojackpotin ja Vikingloton pottimarkkinointia sekä brändi- ja vastuullisuusmarkkinointia.

Veikkaus laittaa tauolle mainontaansa niin televisiossa, radiossa, printissä, netissä ulkomainonnassa kuin sosiaalisessa mediassakin. Yhtiön mukaan mainontaa ajetaan pikavauhdilla alas jo tämän viikon aikana.

Veikkauksen markkinointia kohtaan on viime aikoina esitetty kritiikkiä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi entinen kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) paheksui Veikkauksen radiomainontaa viime viikonloppuna Twitterissä.

"Radiota kuunnellessa huomaa Veikkauksen aggressiivisen markkinoinnin. Niin ja sisältö. Mainoksessa mies soittaa psykologille ja kysyy onko ok hakea jännitystä elämään pelaamalla rahapelejä. Psykologi vastaa että kyllä on! Ei muuta kun pelaamaan. Vastuullista?", Elovaara twiittaa.

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo nyt, että yhtiö on pahoillaan aiheuttamastaan mielipahasta ja aikoo ottaa virheistään opiksi.

"Tosiasioita ei ole mitään syytä kiistää. Me olemme tehneet virheitä. Muutamat mainoksemme ovat olleet sellaisia, etteivät ne vastaa yhtiön hyväksyttyjä markkinointilinjauksia", Sarekoski sanoo tiedotteessa.

Veikkaus kertoo myös aloittavansa ulkoisen toimijan kanssa selvityksen, jossa käydään läpi yhtiön koko markkinointiin liittyvät prosessit.

Sarekosken mukaan Veikkaus selvittää tulevan puolentoista kuukauden aikana "pienintäkin yksityiskohtaa myöten", missä asioissa Veikkauksen pitää parantaa toimintaansa.

Markkinoinnin kokonaisarvion valmistumisen jälkeen tehdään päätökset korjaavista toimenpiteistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Totopelaaminen Ruotsin lounasraveihin muuttuu tänään

Veikkaus: Korkeintaan seitsemän peliautomaattia myyntipaikkaa kohti

THL tutki: Maaseudun asukkaat kuluttavat kaupunkilaisia enemmän rahapeleihin, mutta saavat pienemmän osan niiden tuotoista