Talous

S-ryhmä kasvatti tulostaan 154 miljoonaan euroon

Viime vuonna vastaava lukema tammi-kesäkuussa oli 133 miljoonaa euroa.
SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mukaan erityisesti matkailu- ja ravitsemiskauppa piti yllä hyvää kasvuvauhtia. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

S-ryhmän yhteenlaskettu operatiivinen tulos kasvoi vuoden ensimmäisellä puoliskolla 154 miljoonaan euroon. Viime vuonna vastaava lukema tammi-kesäkuussa oli 133 miljoonaa euroa.

Osuuskaupparyhmän veroton vähittäismyynti kasvoi hienoisesti 5,7 miljardiin euroon. S-ryhmän yhteistulokseen lasketaan SOK-yhtymän ja alueosuuskauppojen luvut.

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä kommentoi tiedotteessa, että erityisesti matkailu- ja ravitsemiskauppa piti yllä hyvää kasvuvauhtia.

Ruokakaupassa kuluvaa vuotta leimaa kilpailun kiristyminen.

"Suomalainen päivittäistavarakauppa kehittyy nyt vauhdilla. Se on kuluttajan kannalta erinomainen asia. Meillä on edessä muun muassa S-market-ketjun konseptiuudistus", Heikkilä toteaa tiedotteessa.

Myös S-ryhmän kilpailija Kesko kertoi viimeisimmässä julkistuksessaan hyvästä tuloksesta. Keskon tulos koheni etenkin vuoden toisella neljänneksellä.

Vuonna 2018 Keskon hallussa oli noin 36 prosenttia Suomen päivittäistavarakaupasta. S-ryhmä haukkasi noin 46 prosentin osuuden.

S-ryhmällä on yhteensä yli 42 000 työntekijää. Toimipaikkoja ryhmällä oli kesäkuun lopussa 1 841

Aiheet S-ryhmä
Aiheeseen liittyvät artikkelit

S-ryhmä avasi Tallinnaan Viron suurimman hypermarketin – suurmyymälästä tulee malli 400 supermarketin uudistukselle Suomessa

Taavi Heikkilä: ”S-ryhmän kasvulla ei ole rajoja”

Ässän seurassa kehdosta hautaan eli S-temppu ja kuinka se tehtiin