Talous

Vuokrat kovimmassa nousussa Turussa ja pääkaupunkiseudulla

Neliövuokrissa verrattuna Helsingin vuokrataso on omassa sarjassaan.
Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 6,0 prosenttia ja muualla maassa 5,0 prosenttia. LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen hinnat nousivat huhti-kesäkuussa eniten Turussa ja pääkaupunkiseudulla vuodentakaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Näillä alueilla vuokrat kallistuivat keskimäärin 1,5 prosenttia. Pääkaupunkiseudun kovin nousu oli Vantaalla, jossa vuokrat olivat 1,7 prosenttia vuodentakaista korkeampia.

Muiden suurten kaupunkien vuokrien nousu vaihteli prosentin molemmin puolin. Lahdessa ja Jyväskylässä kallistuminen jäi alle prosenttiin, Tampereella lukema oli 1,4 prosenttia.

Vuoteen 2015 verrattuna vuokrat ovat nousseet pääkaupunkiseudulla 6,0 prosenttia ja muualla maassa 5,0 prosenttia. Vuokrien vuosinousu on hidastunut viime vuosina eri puolilla maata.

Neliövuokrissa verrattuna Helsingin vuokrataso on omassa sarjassaan. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana solmituissa uusissa vuokrasuhteissa keskimääräinen vuokraneliö maksoi Helsingissä 22,2 euroa. Tampereella laskennallinen hinta oli 15,4 ja Turussa 14,7 euroa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lukijalta: Etelä- ja Länsi-Suomen maakuntaliittojen vaatimuksissa on kyse silkasta kateudesta – "Nyt on käynnissä historiamme suurin omaisuuksien uusjako"

Ahneus ja kateus eivät tunne rajoja

Pääkaupunkiseudulle lässähti kerralla niin paljon vettä, että kadut, kellarit ja viemärit tulvivat