Talous

Menikö Keskon autokaupan laajentumisinto yli? K Auto Oy ja K Caara Oy aloittavat lähes 1500 henkilöä koskevat yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut voivat johtaa 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.
Kari Salonen
Kesko on laajentanut autokauppaliiketoimintaansa rajusti alkuvuoden aikana yritysostoilla.

Vähittäiskauppajätti Kesko kertoo tiedotteessaan, että sen autojen maahantuojana toimiva K Auto Oy ja vähittäismyynnistä vastaava K Caara Oy aloittavat yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa 190 henkilön työsuhteen päättymiseen.

Kesko perustelee yt-neuvotteluiden aloittamista sillä, että autoalan markkinatilanne on Suomessa heikentynyt olennaisesti tämän vuoden alkupuoliskon aikana.

”Alkuvuoden aikana henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on pudonnut yli 12 prosenttia viime vuodesta. Tilanteeseen ovat vaikuttaneet esimerkiksi kuluttajien epävarmuus autoalan teknologiamurroksen keskellä, ulkomailta tuotujen käytettyjen autojen määrän selvä kasvu ja WLTP-päästömittausten käyttöönotto. Osa näistä tekijöistä on väliaikaisia, mutta emme odota markkinoiden palautuvan aiemmalle tasolle lähitulevaisuudessa", K Auto Oy:n toimitusjohtaja Johan Friman sanoo tiedotteessa.

Kesko on laajentanut autokauppaliiketoimintaansa rajusti alkuvuoden aikana yritysostoilla.

”Tehdyt yritysostot ovat olleet tärkeitä K Auto Oy:n pitkän aikavälin menestyksen kannalta, mutta ne eivät yksin riitä turvaamaan liiketoimintamme kilpailukykyä tulevaisuudessa”, Friman jatkaa.

Alkavien yt-neuvotteluiden piirissä on molempien yhtiöiden koko henkilökunta eli yhteensä lähes 1500 henkilöä.

Lue lisää:

Kesko laajentaa autokauppaansa rajusti: Kaappasi Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot Laakkoselta

Kesko jatkaa ostoksiaan: Ostaa Volkswagen- ja SEAT-liiketoiminnot Huittisten Laatuautolta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Edes kesän ja syksyn kiri ei näytä riittävän: Henkilö- ja pakettiautojen ensirekisteröinnit jäämässä viime vuodesta

Oletko sinä tai onko tuttusi taipuvainen kaahailuun ja parkkisakkoihin? Asiantuntijan mukaan siinä tapauksessa kannattaisi harkita rauhallisemman perheauton hankkimista

Keskon autoyhtiöt K-Auto ja K-Caara saivat yt-neuvottelut päätökseen: Antavat potkut 100 työntekijälle