Talous

MTV: Polttoainevero nousee – Näin paljon se näkyy lompakossasi

Ensi vuonna tähän aikaan auton tankkaaminen rokottaa lompakkoa nykyistä enemmän, kertoo MTV.
Päivi Sivonen
Autoilijoille tiedossa lisäkuluja.

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus aikoo korottaa bensiinin ja dieselin litrahintaa ensi vuoden elokuussa 6,5 senttiä, MTV uutisoi Veronmaksajain Keskusliiton tekemistä laskelmista.

17 000 kilometriä vuodessa bensa-autolla kulkevalle se tietää 77 euron lisäkustannusta. Dieselautoilijalle se tarkoittaa 66 euroa lisäkuluja autoiluun.

"Kun näin reilu korotus, vuositasolla 250 miljoonaa euroa, tulee ensi vuonna, kyllä se varmaan koko vaalikaudeksi saa riittää. Hallitusohjelman kiristyshän on tässä nyt kokonaan toimeenpantu", Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen toteaa MTV:n jutussa.

MTV kertoo uutisessaan, että hallitusohjelman mukaan perusturvan parantaminen sekä tuloverotuksen keventäminen kompensoivat polttoaineverotuksen nousua pienituloisille.

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtajan mukaan vastaantulo ei ole riittävä, kun palkansaajien tulojen verotus kiristyy ja palkasta jää entistä vähemmän käteen.

"Pitäisi huolehtia ihmisten tuloista. Jos ajatellaan tavallisia keskituloisia tai hyvätuloisia palkansaajia, heille nämä pienituloisille jyvitetyt kevennykset hallituksen toimesta eivät olennaisesti tule vaikuttamaan", Lehtinen tilittää MTV:n verkkosivuilla.

"Jos on kokoaikainen palkansaaja, keskituloinen tai siitä ylöspäin niin heidän verotus on reilusti kiristymässä, kun sosiaalimaksut nousevat. Valitettavasti", Lehtinen sanoo.

Polttoaineen lisäksi verotuloja haetaan muun muassa tupakan ja virvoitusjuomien verotusta kiristämällä.

Lue lisää

Vihapuhe ärsyttää suomalaisia naisia, miehiä kiukuttaa Suomen kiltteys EU-asioissa

Ratkaisuja ongelmiin

Yhdistetään ensin maakunnan liitot

Pääministeri Marin Twitterissä: Verot ateriaedusta on maksettava, vaikka etuus palautetaankin