Lidl vaatii omien tuotemerkkiensä tuotteilta läpivalaisua metallin varalta – vaatii investointeja kotimaisilta valmistajilta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Lidl vaatii omien tuotemerkkiensä tuotteilta läpivalaisua metallin varalta – vaatii investointeja kotimaisilta valmistajilta

"Asiakkaidemme on voitava luottaa siihen, että omien merkkiemme tuotteet ovat turvallisia ja korkealaatuisia."
Sari Gustafsson
Lidlin vaatimus tuotteiden läpivalaisemisesta koskee vain sen omia tuotemerkkejä. Brändituotteiden valmistajat vastaavat itse tuotteensa laadusta.

Lidl vaatii kaikilta omilta tuotemerkeiltään tuotteiden läpivalaisua, jotta voidaan varmistua siitä, ettei tuotteisiin pääse metallia.

Tämä tarkoittaa, että kaikilta Lidlin omien tuotemerkkien valmistajilta vaaditaan myös tähän soveltuva laitteisto.

Tuotteista ja niiden valmistustavasta riippuen läpivalaisuun voidaan käyttää metallinilmaisinta, röntgenlaitetta tai siivilää.

Vaatimukset ovat kaikille omien tuotemerkkien toimittajille samat myös kansainvälisesti.

"Saadakseen tuotteitaan muihin Euroopan maiden markkinoille kotimaisten valmistajien on usein ensin investoitava tuotantolaitosten elintarviketurvallisuuteen", Lidlin laadunvalvontapäällikkö Suvi Kuutti toteaa.

Kuutti myöntää, että tällainen elintarviketurvallisuuden taso on usein pienyrittäjälle kallis.

Hän kuitenkin korostaa, että tämä on tärkeää Lidlin ja heidän omien tuotteidensa maineen takia.

"Asiakkaidemme on voitava luottaa siihen, että omien merkkiemme tuotteet ovat turvallisia ja korkealaatuisia", Kuutti toteaa.

Lidlissä myytävien eri brändien merkkituotteiden valmistajilla taas on Kuutin mukaan itse vastuu tuotteen laadusta, eikä heiltä vaadita läpivalaisua.

Valikoimissa on myös pienempiä eriä pienten toimijoiden tuotteita.

"Edellytyksenä pienten toimijoiden tuotteiden myynnissä on ainoastaan se, että valmistaja pystyy toimittamaan tuotetta riittävästi. Määrät määritellään tapauskohtaisesti", Kuutti toteaa.

Lue lisää

Laadusta kannattaa maksaa

Ruuan hintakilpailu alkamassa: Lidl pyrkii selvästi halvimmaksi ketjuksi

Lidlin pizzataikinasta ja tomaattikastikkeesta löytyi metalliesine – koko erä poistetaan myynnistä

Puoli miljoonaa suomalaista käyttää Lidl Plus -sovellusta