Sandvik aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa voi vähentyä 50 henkilötyövuotta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Sandvik aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa voi vähentyä 50 henkilötyövuotta

Yt-neuvottelut aloitetaan ensi viikolla, ja tavoitteena on saada ne päätökseen kuudessa viikossa.
Sandvikin tehostamisohjelmalla tavoitellaan kansainvälisesti 800 henkilötyövuoden vähentämistä. Suomessa vähennystarveen arvellaan olevan noin 50 henkilötyövuotta. LEHTIKUVA / RONI LEHTI

Kaivoslaitteita valmistava Sandvik aloittaa yt-neuvottelut. Suomessa vakinaisen henkilökunnan määrä saattaa alustavan suunnitelman mukaan vähentyä noin 50 henkilötyövuodella.

"Ensi vuodelle ennakoidaan laskevaa tilauskertymää ja kiristyvää markkinatilannetta. Sandvik sopeuttaa toimintaansa vastaamaan muuttuvaa tilannetta ja pyrkii turvaamaan kilpailukyvyn myös laskevassa suhdanteessa. Tämän johdosta Sandvik Mining and Construction aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koskien Sandvik Mining and Rock Technology -liiketoiminta-alueen toiminnan kansainvälistä tehostamista", yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan mahdollisten toimenpiteiden tarve ja sisältö vaihtelee Sandvikin Suomen toiminnoissa liiketoiminnoittain. Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin, lomautuksiin, tehtävämuutoksiin ja muihin muutoksiin työn organisoinnissa.

Sandvikilla on Suomessa toimintaa Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Vantaalla. Yhtiö työllistää Suomessa noin 2  400 henkilöä. Tampereella työskentelee noin 1 400, Turussa noin 650 ja Lahdessa noin 150 henkilöä.

Tehostamisohjelmalla tavoitellaan 800 henkilötyövuoden vähentämistä kansainvälisesti. Yt-neuvottelut aloitetaan ensi viikolla, ja tavoitteena on saada ne päätökseen kuudessa viikossa.

Viime vuonna konserni työllisti kaikkiaan 42 000 ihmistä, ja sillä oli työntekijöitä ja toimintaa yli 150 maassa, yhtiön tiedotteessa kerrotaan. Liikevaihto oli noin 100 miljardia Ruotsin kruunua.

Lue lisää

Uutistoimisto Reuters: Nokia leikkaa kolmanneksen henkilöstöstään Ranskassa

Raute aloittaa noin 330 henkilöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista

Jo toinen lomautuskierros: Metsäteknologiayhtiö Kesla jatkaa lomautuksia vuoden loppuun saakka

Saga Furs aikoo karsia kolmanneksen kuluistaan – turkisten huutokauppayhtiö aloittaa yt-neuvottelut