Talous

Ollikkalan maaseutumessut syntyy "rakkaudesta lajiin" – Kannuksessa perjantaina alkavaan tapahtumaan tulee 140 näytteilleasettajaa

Ollikkalan koulutilan miljöö Kannuksessa täyttyy maaseutumessuista tulevana perjantaina ja lauantaina. ”Tämä tapahtuma syntyy rakkaudesta lajiin. Järjestelyissä on hyvä porukka mukana”, näyttelypäällikkö Rauno Somero kertoo.
Esko Keski-Vähälä
Tähän nousee Ollikkalan maaseutumessujen metsäosasto, esittelevät Jussi Korkia-Aho, Erkki Kuismin, Rauno Somero ja Marko Kivelä.

Maaseutumessujen näyttelyalue koostuu opiston tiloista ja asvaltoiduista piha-alueista. Työnäytöskenttä on osa kokonaisuutta.

"Kannus on erinomainen paikka messuille", näyttelypäällikkö Rauno Somero sanoo.

Paikkakunta on keskellä elinvoimaista maa- ja metsätaloutta ja vireää maaseutuyrittämistä.

”Maidon-, lihan- perunan- ja viljantuotanto sekä turkistarhaus”, Somero luettelee keskipohjalaisen alkutuotannon vahvuuksia.

Myös metsäpuoli on lujasti mukana. ”Metsätraktoreihin voi tutustua sekä simulaattoreiden että oikeiden koneiden avulla. Messukentällä on kaksi metsätraktoria ohjaajineen.”

Työnäytöksistä Somero mainitsee paalain- ja karhotusnäytökset sekä lannoitus- ja letkulevitysnäytöksen.

Näytteilleasettajia tulee lähes 140. Somero lupaa, että tarjonnassa riittää kiinnostavaa sekä ammattilaisille että kaikille muille, joita maaseutu kiinnostaa vaikkapa harrastusten kautta.

”Lapsia ja nuoriakaan ei ole unohdettu. Uskon, että esimerkiksi hevoset, alpakat sekä agilityradan koirat keräävät yleisöä. Tarjolla on myös kilpailuja ja tehtävärasteja."

Nuoria vieraita on tulossa paljon. ”Jo viikko ennen tapahtumaa alueen päiväkodeista ja kouluista oli varmistettu, että ainakin tuhat lasta ja nuorta tulee tutustumaan messutarjontaan.”

Ollikkalassa on Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen toimipaikka. Oppilaitos esittelee toimintaansa laajasti.

Messujen taustalla on Keski-Pohjanmaan maaseutunäyttely ry. Moni yhdistyksen jäsenistä on aikoinaan opiskellut Ollikkalassa.

”Yhtenä jalona tavoitteena on oppilaitoksen tutuksi tekeminen. Yhdistys haluaa messujen avulla osaltaan varmistaa, että maa- ja metsätalouteen löytyisi osaavia tekijöitä myös tulevina vuosina.”

Ollikkalan maaseutumessut 23. ja 24.8. Aloitus kumpanakin päivänä klo 10. Osoite: Ollikkalankatu 3, Kannus.

Lue lisää