Talous

Yllätyskäänne: Valmet Automotive kertoi vasta heinäkuussa laajentavansa, aloittaa nyt yt-neuvottelut lomautuksista

Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden aikana noin 260 henkilötyövuotta.
Valmet Automotiven mukaan yt-neuvottelut eivät johda irtisanomisiin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Valmet Automotive kertoo aloittavansa yt-neuvottelut Uudenkaupungin autotehtaalla. Yhtiö perustelee päätöstä toimialan muutoksilla, jotka lisäävät tarvetta tehtaan toiminnan ja tuotannon joustavuuteen.

Valmet Automotiven mukaan Uudenkaupungin autotehtaan tuotantoa vähennetään suunnitelmallisesti loppuvuoden aikana. Tästä aiheutuu sopeutustarve, jonka arvioidaan kestävän tammikuuhun asti. Sen jälkeen tilauskannan odotetaan palaavan suunnitellulle tasolle.

Yt-neuvotteluiden piirissä ovat kaikki työntekijät ja toimihenkilöt, jotka työskentelevät tuotannossa ja tukitehtävissä. Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden aikana noin 260 henkilötyövuotta.

Kaavaillut lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää. Valmet Automotiven mukaan yt-neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta. Valmet Automotive käynnistää syksyllä Salossa akkujen kokoonpanon autoteollisuutta varten.

Vasta heinäkuussa Valmet Automotive kertoi laajentavansa kokoonpanoa Uudenkaupungin autotehtaalla ja rekrytoivansa lisää työntekijöitä.

Yhtiö tiedotti tuolloin, että autotehtaan kokoonpano-osastolle rakennetaan lisälinja, joka nopeuttaa tuotantoa ja lisää sen joustavuutta.

Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan Mercedes-Benzin A-sarjan ja GLC-sarjan autoja. Viime vuonna autotehtaalta valmistui yli 100  000 autoa.

Lue lisää